r
Nosalty Logó

Könnyű rakott csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
In.cuska
Könnyű rakott csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 371 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1480 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 371 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3660.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 1480 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét készítsük elő, tisztítsuk meg, majd közepes szeletekre vágjuk. (Ne daraboljuk fel kis kockákra!)
  2. A gombát mossuk meg, és vágjuk szeletekre. A fokhagymát vágjuk kis kockákra.
  3. A húst klopfoljuk ki, majd a felét fektessük egy tepsire szorosan egymás mellé, hogy ellepjék az egész tepsit. (A tepsi mérete kicsi elektromos sütőbe való, de lehet nagy tepsinek a felében is csinálni.)
  4. A húst sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük a gombák felét, és a fokhagymát is egyenletesen rászórjuk. Reszeljünk rá sajtot.
  5. A második réteg húst is tegyük rá, majd a maradék gombát is. A joghurtot keverjük el egy kávéskanál pirospaprikával és egy csipet sóval, majd ezt is öntsük rá egyenletesen a csirkére.
  6. A tetejére reszeljünk sajtot, majd tegyük a 190 fokos sütőbe kb. 45-50 percig. Ha nagyon pirulna a sajt, fedjük le alufóliával. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x22x1,5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8491
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Könnyű rakott csirke
In.cuska 12 recept

Egy könnyű, kevés kalóriás ebéd. :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek