r
Nosalty Logó

Pácolt csirkecomb kapros tejfölös mártással

Salamon Csilla
Pácolt csirkecomb kapros tejfölös mártással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Páchoz:

Mártáshoz:

1075
Kalória
46.2g
Fehérje
11.4g
Szénhidrát
94.3g
Zsír
316.1g
Víz
271.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Páchoz:

Mártáshoz:

Összesen 1075 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Páchoz:

Mártáshoz:

Összesen 4301 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Páchoz:

Mártáshoz:

Összesen 151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    316.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1075 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    377.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4495.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 4301 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

Páchoz:

  1. A húst megmossuk (én lehúztam a bőrét).
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a húst, és a hűtőbe tesszük.
  3. A húsokat közepes tepsibe tesszük, öntünk alá 1 dl vizet, alufóliával lefedjük, és sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, és úgy sütjük-pirítjuk.

Mártáshoz:

  1. A tejfölbe préseljük a megtisztított fokhagymát és egy csokor friss, összevágott kaprot, jól kikeverjük, és a megsült hús mellé tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes

Sütés előtt 2 nappal bepácoltam a húst, hogy jobban összeérjen, és addig a hűtőben állt letakarva.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek