r
Nosalty Logó

Könnyű epres-túrós lekváros süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Könnyű epres-túrós lekváros süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7907 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2405.6 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 1979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.2 g

Zsír

  • Összesen
    377.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9622.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1683 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    3472 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    925.8 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1568 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1450 micro
Összesen 7907 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat egy tálban összekeverjük. Először ragad, aztán ha elválik az edény falától egy 32 x 30 cm-es tepsibe nyomkodjuk.
  2. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a többit (sárgáját, túrót, mascarponét, cukrot) mind összekeverjük, a végén mehte bele óvatosan a fehérjehab is és rásimítjuk a tésztára.
  3. Eperszemekkel kirakjuk és a köztes részre sárgabarack lekvárt folyatunk.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük kb. 40 perc alatt.
  5. Kihűlés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18137
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom sütemény, melyet más gyümölcsökkel is megpróbálhatunk elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...