r
Nosalty Logó

Könnyű epres-túrós lekváros süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Könnyű epres-túrós lekváros süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7907 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2405.6 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 1979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.2 g

Zsír

  • Összesen
    377.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9622.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1683 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    3472 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    925.8 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1568 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1450 micro
Összesen 7907 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat egy tálban összekeverjük. Először ragad, aztán ha elválik az edény falától egy 32 x 30 cm-es tepsibe nyomkodjuk.
  2. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a többit (sárgáját, túrót, mascarponét, cukrot) mind összekeverjük, a végén mehte bele óvatosan a fehérjehab is és rásimítjuk a tésztára.
  3. Eperszemekkel kirakjuk és a köztes részre sárgabarack lekvárt folyatunk.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük kb. 40 perc alatt.
  5. Kihűlés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18101
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom sütemény, melyet más gyümölcsökkel is megpróbálhatunk elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek