Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémes sütemény

Eperkrémes sütemény
Eperkrémes sütemény
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kívántam valami krémeset-gyümölcsöset, akkor támadt ez a hirtelen ötlet :)

hozzávalók / 12 adag

piskóta

krém

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá, közben adjuk hozzá a vizet és a porcukrot. A kikevert fehérjébe csurgassuk bele a tojássárgáját, a habverő középső fokozatával keverjük tovább. A sütőporos lisztkeveréket adjuk hozzá, majd jól keverjük el. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 180 fokon, kb. 20-25 percig, légkeveréssel.
  2. A krémhez a felolvadt epret botmixerrel pépesítsük, majd habverővel keverjük el benne a cukrot. A habtejszínt verjük kemény habbá, és adjuk az epres masszához, ha ez megvan, adjuk hozzá a krémsajtot. A tortazselét a leírás alapján készítsük el, majd adjuk hozzá az epres krémhez. Díszítés előtt fél órára tegyük hűtőbe, így nem merül el benne az eper.
  3. Díszítés: a habtejszínt kemény habbá keverjük. Tortadíszítővel kb. a szeletek közepére nyomjunk belőle. Az epret vágjuk szeletekre, majd minden hab tetejére rakjunk egy szeletet.
  4. Egész éjszakára tálalás előtt hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 236
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glória

Mióta szakács: 2018.02.24.
2 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Epres mennyország

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

424
tojás 5 db
finomliszt 20 dkg
porcukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
víz 4 ek
eper 40 dkg
porcukor 15 dkg
krémsajt 30 dkg
habtejszín 400 ml
tortazselé 1 csomag
habtejszín 180 ml
eper 10 dkg