r
Nosalty Logó

Citromhabos lepény

NS
Citromhabos lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

722
Kalória
12.6g
Fehérje
108.7g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
81.4g
Víz
203.4g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
50.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 722 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 722 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2292.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    652 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 4328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: 30 dkg lisztet elmorzsolunk 15 dkg vajjal vagy margarinnal és 4-5 evőkanál hideg vízzel összegyúrjuk, simára kidolgozzuk. Egy-két óráig hideg helyen pihentetjük, majd a tésztával kb. 1/2 cm vastagságban kibélelünk egy lapos tűzálló tálat és előmelegített sütőben (180 fok) kb. 15-20 percig sütjük.
  2. A töltelékhez 4 tojás sárgáját addig keverjük 20 dkg porcukorral, diónyi vajjal, 2-3 evőkanál citromlével, 2 citrom reszelt héjával, 15 dkg kukoricaliszttel és 1-1,5 dl vízzel, míg krémszerű nem lesz.
  3. Ezt a krémet, ha langyosra hűlt a tészta, rákenjük.
  4. A tetejére 4 tojás fehérjéből 10 dkg porcukorral és 1 evőkanál citromlével kemény habot verünk, ezt a süteményre borítjuk.
  5. Közepesen meleg sütőben (180 fok), 15-20 percig sütjük (amíg a hab színesedni kezd), majd hidegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Anyukám jött látogatóba hozzánk, ebből az alkalomból esett a választás erre a citromos meglepetésre :-) A siker nem maradt el... A történethez hozzátartozik, hogy a szakácskönyv, melyből a receptet "csentem" Édesanyámtól származik. Forrás: Pelle Józsefné: Csemegék könyve.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...