r
Nosalty Logó

Citromhabos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromhabos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 722 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 722 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2292.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 4328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: 30 dkg lisztet elmorzsolunk 15 dkg vajjal vagy margarinnal és 4-5 evőkanál hideg vízzel összegyúrjuk, simára kidolgozzuk. Egy-két óráig hideg helyen pihentetjük, majd a tésztával kb. 1/2 cm vastagságban kibélelünk egy lapos tűzálló tálat és előmelegített sütőben (180 fok) kb. 15-20 percig sütjük.
  2. A töltelékhez 4 tojás sárgáját addig keverjük 20 dkg porcukorral, diónyi vajjal, 2-3 evőkanál citromlével, 2 citrom reszelt héjával, 15 dkg kukoricaliszttel és 1-1,5 dl vízzel, míg krémszerű nem lesz.
  3. Ezt a krémet, ha langyosra hűlt a tészta, rákenjük.
  4. A tetejére 4 tojás fehérjéből 10 dkg porcukorral és 1 evőkanál citromlével kemény habot verünk, ezt a süteményre borítjuk.
  5. Közepesen meleg sütőben (180 fok), 15-20 percig sütjük (amíg a hab színesedni kezd), majd hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7958
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 25.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a citromos finomságokat :-) Én egy picit tovább sütöttem, ezért lett a teteje kicsit "pirultabb", hűtőbe téve másnap isteni finoman kijön a citrom aromája.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám jött látogatóba hozzánk, ebből az alkalomból esett a választás erre a citromos meglepetésre :-) A siker nem maradt el... A történethez hozzátartozik, hogy a szakácskönyv, melyből a receptet "csentem" Édesanyámtól származik. Forrás: Pelle Józsefné: Csemegék könyve.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!