Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tabouli csicseriborsóval

Tabouli csicseriborsóval
Tabouli csicseriborsóval
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ChefParade marokkói főzőtanfolyam receptje.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kuszkuszt egy nagy tálban 1,5-szeres mennyiségű vízzel leforrázzuk, majd egy tányérral lefedve kb. 20 percig állni hagyjuk, majd egy villával óvatosan fellazítjuk. Még langyos állapotban kell ízesíteni, mert akkor jobban magába veszi a fűszerek zamatát.
  2. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A vöröshagymából 2 mm-es félköröket szelünk, majd sugárirányban apró kockára vágjuk. A paprikából 2 x 2 mm-es kockákat vágunk. A paradicsomnak eltávolítjuk a leves közepét, majd azt is apróra vágjuk.
  3. A kuszkuszt megsózzuk és egy csipet római köménnyel fűszerezzük. Belekeverjük a zöldségeket és a csicseriborsót, majd a citromok levével, illetve ízlés szerinti olívaolajjal keverjük össze.
  4. Így frissen, vagy jól behűtve tálalhatjuk. Salátával önálló ételként, vagy zamatos köretként.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 35 189
elküldve: 11
receptkönyvben: 324
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tabouleh csicseriborsóval, csicseriborsós tabouli, csicseriborsós tabouleh

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SRB-BG
SRB-BG Sat, 2015-11-28 15:55

Ez nem tabbouleh. Az eredeti libanoni tabbouleh salátában (a másolatok szóra sem érdemesek) sokkal több a zöldpetrezselyem. Jártam már Libanonban, mert az egyik legjobb barátom libanoni, úgyhogy tudom, miről beszélek. Az ottaniak meg is sértődnének, ha valaki egy kuszkuszköretre ráaggatná a tabbouleh nevet. Persze eredetileg bulgur kerül bele, nem kuszkusz, de tulajdonképpen a kuszkusz sem isetnkáromlás, csak ne legyen belőle túl sok. A képen látható kajában túl sok van. Jó tudni, hogy az eredeti libanoni ételből a bulgur ki is maradhat. Vagyis bulgur nélkül is tabbouleh a tabbouleh. Sok-sok petrezselyemzöld nélkül viszont nem az. Legfeljebb 1-2 evőkanálnyi (szárazon mért mennyiség, kizárólag az aprószemű jó) bulgur (esetedben kuszkusz) jár két-három nagy csokor petrezselyemhez.

321
kuszkusz 1 bögre
csicseriborsó 10 dkg
pritaminpaprika 0.5 db
lila hagyma 1 kis db
paradicsom 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
citrom 1 db
0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek