Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Árpagyöngysaláta marinált csicseriborsóval

Árpagyöngysaláta marinált csicseriborsóval
Árpagyöngysaláta marinált csicseriborsóval
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a nyár! Már amennyire ezt itt Finnországban a maga 15 fokával ki lehet jelenteni:). Mindegy, mi azért a kerti grillezés mellett döntöttünk...

Köretnek salátát akartak a lányok, de mivel nem akartam megint majonézes krumplisalátával vagy uborka-paradicsom kombóval előrukkolni, ezért ezt készítettem!

Mindenkinek ajánlom, aki tuti finom újdonsággal akarja elvarázsolni a vendégeit! Garantálom, hogy ez a saláta még a finnyásabb, kizárólag "húsevő" férfiaknak is ízlik :)

hozzávalók / 6 adag

Alapsalátához

Marinált csicseriborsóhoz

ajánlat

Sültek, grillezet finomságok mellé a legfinomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

Alapsalátához

  1. Az árpagyöngyöt sós forró vízben félkeményre főzzük, majd leszűrjük róla a vizet. A még meleg gerslit elkeverjük a csirke alaplével (lehet kockából is). Egy tálban, fedő alatt állni hagyjuk.
  2. A hámozatlan egész manduladarabokat egy serpenyőben barnára pirítjuk.
  3. A brokkolit rózsáikra szedjük, majd pár perc alatt leforrázzuk. Ezután egy serpenyőben még megpirítjuk őket.
  4. Az alapsaláta lehűtött hozzávalóit elkeverjük a marinált csicseriborsóval, és közvetlenül a tálalás előtt hozzákeverjük a rukkolát is.

Marinált csicseriborsóhoz

  1. A csicseriborsót előző este vízbe áztatjuk. Másnap kb. 40 perc alatt készre főzzük. (Ne legyen túlságosan puha.)
  2. A vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselymet nagyon apróra aprítjuk, akár együtt is lehet aprítógépben.
  3. Az összes hozzávalót a csicseriborsóhoz keverjük, majd legalább két órára a hűtőben érleljük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 336
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

gerslis-brokkolis csicseriborsó saláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

293
gersli 5 dkg
brokkoli 1 közepes db
mandula 10 dkg
rukkola 10 dkg
csirke alaplé 1.5 dl
csicseriborsó 10 dkg
olívaolaj 3 ek
balzsamecet 3 ek
méz 3 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
fekete bors 1 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 1 teáskanál