adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
50 g vaj
-
5 gerezd fokhagyma
-
4 csapott ek teljes kiőrlésű liszt
-
1 teáskanál köménymag
-
3 ek víz
-
3 dl tej
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek mustár
661
Kalória
12.9g
Fehérje
34.2g
Szénhidrát
53.4g
Zsír
36.1g
Víz
107.5g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
661
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
1325
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
178
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 53.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 743.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
661
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 106.8 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1486.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 68.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 687 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
1325
kcal
- 10% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
178
kcal
Elkészítés
- A magőrleményeket, 3 ek lisztet az 50 g vajjal, fűszerköménnyel és kevés/annyi vízzel dolgozzuk össze, míg egy jól formálható tésztát nem kapunk. Ezt a tésztát egyenletesen (kb. 5 mm) nyomkodjuk szét a kívánt formába. Pirulásig süssük. Ez megsütve egy porladós kekszfélére fog hasonlítani, nem lehet szépen szeletelni, mint egy pite tésztát. Megkenjük a mustárral.
- Kb. 25 g vajban roppanósra sütjük a komlót a fokhagymával, sóval. Majd a megsült tésztára helyezzük.
- Fentebbi serpenyőbe teszünk újabb kb. 25 g vajat egy evőkanál liszttel és egy rántást készítünk tejjel, majd ezzel öntjük nyakon az ételt, és további 10 percig sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
Ha április akkor komló! Kellemesen kesernyés, semmivel össze nem hasonlítható ízét megőrzi sütésnél, könnyen ropogósra süthető ellentétben több zöldséggel.