Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tang zhong helena konyhájából

Tang zhong helena konyhájából
Tang zhong helena konyhájából
6 perc / előkészület: 5 perc főzés: 1 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régi, japán módszer, napokig friss marad a kalács. A tészta könnyű szerkezetű, és így a liszt több vizet tud magába szívni. Hasonló funkciója van, mint az élőkovásznak. Én mind a kettőt használtam kifliben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

El lehet kisebb és nagyobb mennyiségben készíteni. Üvegben tárolhatjuk 3-4 napig a hűtőben. Nagyon finom, könnyű a tészta állaga. A vizet helyettesíthetjük tejjel is, ugyanannyi mennyiséggel.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a liszttel sűrűre főzzük, közepes hőfokon (legalább 65 C), legalább 1 percig.
  2. Kihűtve használjuk kalácsba, kenyérbe, pogácsába.
  3. Hűtőben 3-4 napig tárolható.
  • sütési hőfok: 65°C
  • költség: 20 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 649
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tang zhong, vizes rántás, japán kenyérdoktor

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1EDY
1EDY Wed, 2015-07-08 14:13

kedves helena!
hogyan kell ezt a thang zhongot használni?

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2015-07-15 20:05

Beledolgozod a kelt tésztába,ezért kevesebb folyadék,tej kell a tésztához.
Nekem nagyon bejött ez a módszer!
Üdvözlettel,Helena

1EDY
1EDY Fri, 2015-07-17 07:49

mégis milyen arányban használjam?
50 dkg liszthez mennyi tegyek?

34
finomliszt 2.5 evőkanál
víz 2.5 dl