r
Nosalty Logó

Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel

Hobbychef
Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fasírthoz

A körethez

1019
Kalória
29.2g
Fehérje
81.1g
Szénhidrát
67.9g
Zsír
958.9g
Víz
90g
Koleszterin
14.8g
Élelmi rost
25.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A körethez

Összesen 1019 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A körethez

Összesen 2035 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A körethez

Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    958.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    464 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    2350 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    3752 micro
Összesen 1019 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    135.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3947 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    2016 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1917.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    470 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    928 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    4700 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    7505 micro
Összesen 2035 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A megmosott krumplit feltesszük főni. Az újhagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet, chilit és a kolbászt aprítjuk, a paradicsomot négybe vágjuk.
  2. A tököt már előzőleg legyaluljuk, és bedobozoljuk. (Kettőt a mélyhűtőbe, egy dobozt pedig a hűtőbe raktam. Most ez utóbbit használtam fel.)
  3. A tököt beletesszük egy tálba a többi hozzávalóval együtt, fűszerezzük, majd egy villával összenyomkodjuk, és összekeverjük. Teszünk hozzá prézlit, lisztet (kb. 1-1 púpozott evőkanálnyit). A lényeg, hogy a massza ne essen szét, ugyanakkor formázható legyen.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és egy kanállal beletesszük a pogácsákat, kicsit meglapítgatjuk. (Én 5 fasírtot készítettem.) Amikor mindkét oldala megsült, kivesszük egy tányérra, és a forró olajba beletesszük az időközben csaknem készre főtt krumplikat. Melléhelyezzük a paprikát, a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, és minden oldalukon megsütjük.
  5. Tálalunk. A tányérra helyezünk 2 db fasírtot, a paprikát, a krumplik és a paradicsomok felét. A krumplikra vágunk petrezselymet, a fasírtra teszünk egy petrezselyem ágat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Egy nyári érdekesség. Fasírt, nem hagyományosan.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...