r
Nosalty Logó

Kolbászos tarhonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Kolbászos tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 699 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2794 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 380 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2156.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 699 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8624.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    6848 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1253 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2592 micro
Összesen 2794 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 380 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászt felkarikázzuk és az olajon pár perc alatt megpirítjuk.
  2. Kivesszük az edényből a kolbászkákat és ugyanazon az olajon barnára pirítjuk a tarhonyát.
  3. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, belerakjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és fedő alatt puhára főzzük. (Gyakran megkavarjuk és ha még szükséges, pótoljuk a vizet.)
  4. Ha puha a tarhonya, beleforgatjuk a kolbászt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 31304
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kolbászos tarhonya
Andi80_ 380 recept

A tarhonyás hús gyakori szereplő az étlapunkon, ez adta az ötletet, hogy a hűtőben várakozó kolbászt ily módon használjam fel. Gyors, egyszerű és finom étel. Fél óra alatt elkészül.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Andi80! Szerinted házi füstölt száraz kolbásszal is m?ködik ez a recept?Te ugye nem ilyennel csináltad ahogy a képen látom?Nekem csak ilyen van itthon,gondoltam holnap ebédre megcsinálnám. Üdv:petrezselyem

Andi80_

Kedves Petrezselyem, Szerintem az is tökéletes bele. Majd írd meg, hogy ízlett. :-) Szép napot! Üdv, Andi

Törölt felhasználó

Kedves Andi! Elkészült,nagyon finom lett,alig maradt bel?le,majdnem mind befaltuk!Nagyon örülök,hogy ráakadtam erre a receptedre,köszi szépen,hogy felraktad.Mindenkinek csak ajánlani tudom.Egy kérdésem még lenne,te hogyan csinálod a tarhonyás húst?Ha leírnád nekem,nagyon megköszönném!További szép napot! Üdv.:petrezselyem

Andi80_

Kedves Petrezselyem, Örülök, hogy ízlett :-) Köszi, hogy kipróbáltad. A tarhonyás húsnak a tarhonyát ugyanígy készítem, a felkockázott húst ( általában csirkemell ) kevés olajon fehérre pirítom, sózom, borsozom, majd kevés vízzel fed? alatt puhára párolom. A puha husit a megpuhult tarhonyába keverem és még egy kicsit lefedem, hogy a g?zben is puhuljanak. Nem szoktam hagymát és piros paprikát sem alá tenni. Szép napot kívánok! Üdv, Andi

Törölt felhasználó

Köszönöm!!!!!!!

Audrey

Nagyon megörültem ennek a receptnek, szeretem a tarhonyát és ez egy szuper egyszer? gyors vacsora! El is készítettem ma, apukám házi füstölés? kolbászával, naggyon finom lett:) Köszi szépen! Én még egy kis hagymát is pirítottam a zsírban, valamint miután felöntöttem vízzel egy paradicsomot is beleaprítottam, szóval felturbóztam:) ezt elrontani nem lehet

Andi80_

Kedves Aaaudrey, A felturbózott verziód is fincsi lehet :-) Örülök, hogy kipróbáltad. Kedves egészségetekre! Szép napot! Üdv, Andi

Törölt felhasználó

Jó recept! Kipróbáltam. Gyors és finom! :)

Andi80_

Köszönöm. Kedves egészségedre! :-)

Törölt felhasználó

Mi berzengóciaiak nemritkán krumplival készítjük el a tarhonyát,de így is nagyon ízlett családom minden tagjának.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!