Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos-padlizsános egytál

Kolbászos-padlizsános egytál
Kolbászos-padlizsános egytál
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télidőre való tartalmas étel. Ha csípős kolbásszal készítjük, csíp is, meleg mindenképpen, a bor is könnyen csúszik mellé, jól átmelegít tehát.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gombát is adjunk hozzá! Nálunk sajnos nem lehet, Vilmos nem eszi a gombát.
Friss kenyérrel kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászt karikára vágjuk, a padlizsánt  cikkekre. A hagymát kockára vágjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a kolbászt, a kolbászkarikákat lyukas kanállal kiemeljük.
  3. Pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a padlizsánt és a babot, kevés vízzel 10 percig pároljuk.
  4. Vízzel felengedjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a köményt és a sűrített paradicsomot.
  5. Felforraljuk, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, takarékon puhára főzzük.
  6. Legvégül adjuk a kukoricát, a tejszínnel elkeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 233
elküldve: 1
receptkönyvben: 111
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

téli leves padlizsánnal és füstölt kolbásszal, padlizsános-kolbászos-zöldbabos-kukoricás leves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TRendetlen
TRendetlen / TRendetlen Sat, 2012-10-27 09:43

Most fő!
Köszi, jó lesz, már érzem, pont erre a kedvetlen időre való levesecske. És semmi "normális" levesnek valóm nem volt itthon, viszont a sok padlizsánommal meg kellett valamit kezdenem, mintha nekem írtad volna... :)
köszikösziköszi!

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2010-01-24 22:37

kedves Ildikó!
szuper ez a recept. én is hamarosan kipróbálom, úgyis röpködnek a mínuszok adakinn...
köszi!
toma

835
gyulai kolbász 40 dkg
padlizsán 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
zöldbab 35 dkg
csemegekukorica 30 dkg
napraforgó olaj 1 dl
sűrített paradicsom 5 dkg
leveskocka 2 db
köménymag 1 ek
főzőtejszín 1 dl