r
Nosalty Logó

Munbab dhal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vitai Kati
Munbab dhal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 900 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 72 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 225 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3111.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1252 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 900 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dhált mossuk meg.
  2. Tegyük az edénybe a 2 evőkanál ghít. Közepes lángon melegítve tegyünk bele 1 kis kanál fekete mustármagot. Tegyük rá a fedőt, és amikor halljuk, hogy kipattogott, vegyük le a fedőt, és húzzuk le a tűzről az edényt.
  3. Szórjuk bele a szétmorzsolt chillit, a currylevelet és az asafoetidát. Öntsünk bele 20 dkg megmosott, pucolt mung dhalt, és a közepes lángra visszatéve, keverés mellett pirítsuk 2 percig.
  4. Öntsük fel 1 liter vízzel, majd tegyük hozzá a sót és a kurkumát. A forralás kezdeténél keletkező kemény habot szedjük le a tetejéről. Forraljuk addig, amíg a dhal szét nem fő.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3225
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 14.

Ajánló

A dhált főzhetjük sűrű pépesre vagy akár nyugati kultúrában kedvelt, leveses változatban is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Munbab dhal
Vitai Kati 92 recept

A hüvelyesekből készült ételek fontos részét képezik a vegetáriánus táplálkozásnak, mert sok értékes növényi fehérjét tartalmaznak, és rizzsel, kenyérrel, valamilyen gabonával kombinálva teljes értékű fehérjeként beépülnek a szervezetbe. Sajnos a legtöbb hüvelyes nehezebben emészthető, ezért sokakat felfúj.  A tisztított (sárga) mungbabnak (vagy mungóbab) az a nagy előnye, hogy nagyon könnyen emészthető, és a gyenge emésztésű, illetve a vata testtípusúakat sem fújja fel, és nagyon gazdag nem csak fehérjében, de vasban és B vitaminokban is.  

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek