Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Munbab dhal

Munbab dhal
Munbab dhal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hüvelyesekből készült ételek fontos részét képezik a vegetáriánus táplálkozásnak, mert sok értékes növényi fehérjét tartalmaznak, és rizzsel, kenyérrel, valamilyen gabonával kombinálva teljes értékű fehérjeként beépülnek a szervezetbe. Sajnos a legtöbb hüvelyes nehezebben emészthető, ezért sokakat felfúj. 

A tisztított (sárga) mungbabnak (vagy mungóbab) az a nagy előnye, hogy nagyon könnyen emészthető, és a gyenge emésztésű, illetve a vata testtípusúakat sem fújja fel, és nagyon gazdag nem csak fehérjében, de vasban és B vitaminokban is.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A dhált főzhetjük sűrű pépesre vagy akár nyugati kultúrában kedvelt, leveses változatban is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dhált mossuk meg.
  2. Tegyük az edénybe a 2 evőkanál ghít. Közepes lángon melegítve tegyünk bele 1 kis kanál fekete mustármagot. Tegyük rá a fedőt, és amikor halljuk, hogy kipattogott, vegyük le a fedőt, és húzzuk le a tűzről az edényt.
  3. Szórjuk bele a szétmorzsolt chillit, a currylevelet és az asafoetidát. Öntsünk bele 20 dkg megmosott, pucolt mung dhalt, és a közepes lángra visszatéve, keverés mellett pirítsuk 2 percig.
  4. Öntsük fel 1 liter vízzel, majd tegyük hozzá a sót és a kurkumát. A forralás kezdeténél keletkező kemény habot szedjük le a tetejéről. Forraljuk addig, amíg a dhal szét nem fő.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 735
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
92 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

indiai sűrű leves munbabból, dhal, bungőbab, mungodhal, mungo bableves, indiai dhal, mungleves, indiai leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

225
ghee 2 ek
mustármag 1 kk
chili 0 ízlés szerint
curry levél 0 ízlés szerint
aszatgyanta 1 késhegynyi
mungóbab 20 dkg
kurkuma 1 kávéskanál
1 kávéskanál
víz 1 l