r
Nosalty Logó

Kolbászos-csirkés nyársak babsalátával

Mártika és Feri
Kolbászos-csirkés nyársak babsalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kolbászos-csirkés nyárshoz

A babsalátához

749
Kalória
55.9g
Fehérje
68.3g
Szénhidrát
28.6g
Zsír
224.8g
Víz
98.6g
Koleszterin
13.6g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kolbászos-csirkés nyárshoz

A babsalátához

Összesen 749 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kolbászos-csirkés nyárshoz

A babsalátához

Összesen 2998 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kolbászos-csirkés nyárshoz

A babsalátához

Összesen 176 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1941.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    224.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 749 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7766.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    812 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    3496 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    273.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    899.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1350 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 2998 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

A kolbászos-csirkés nyárshoz

  1. A babot áztassuk be egy éjszakára, majd főzzük meg enyhén sózott vízben 20-30 perc alatt. (Ne várjuk meg, amíg elkezd repedezni)
  2. A csirkemelleket vágjuk 3-4 kisebb darabra és csavarjuk egyenként a baconszeletekbe.
  3. A kolbászokat vágjuk 3-4 kisebb darabra.
  4. A csirke-, és kolbászdarabokat a hagymával, gombával váltogatva tűzzük nyársra, (nem a hagyományos módon hosszában, hanem keresztben) és forgassuk meg az olajban.
  5. A kolbászos-csirkés nyársakat szabad tűz fölött süssük szép pirosra.
  6. Közben a barnacukrot oldjuk fel a szójaszósz és az ecet keverékében, tegyük bele a pirospaprikát, a szeletekre vágott lilahagymát, a felaprított fokhagymát és az erőspaprikát és forraljuk legalább 3 percig.
  7. Vízben oldott kukoricaliszttel sűrítsük be, újra forraljuk fel, végüladjuk hozzá a babot és a kukoricát.
  8. Egy-egy kolbászos-csirkés nyársat tegyünk egy-egy tányérra, körítsük babsalátával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p

Irány a szabad! Bab, csirkemell, kolbász és nyárs. Mi lesz ebből? Finomság!   

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...