r
Nosalty Logó

Sütőtökös pulykanyárs

Nosalty
Sütőtökös pulykanyárs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

253
Kalória
14.7g
Fehérje
16.5g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
154.6g
Víz
40.6g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2020 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1129 micro
  • β-crypt
    919 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4988.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    3042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1236.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1752 micro
  • β-karotin
    9029 micro
  • β-crypt
    7349 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 2020 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    421 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A pulykamelleket tisztítsuk meg, majd szeljük fel akkora kockákra, amekkora a nyársunkra kényelmesen rátűzhető.
  2. Készítsük el a húspácot, az olívaolajhoz adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, a sót, a borsot és a friss rozmaringot. A pác egy részébe forgassuk bele a húst, és pihentessük letakarva hűtőben, minimum 1 órát, de a legjobb ha egy egész éjszakát.
  3. Kockázzuk fel a zöldségeket, a sütőtökből vághatunk több, vékonyabb szeleteket. A lila hagymát és az almát vágjuk negyedekre. Ha szeretnénk, a zöldségeket is bepácolhatjuk, de mindenképp külön tálba.
  4. Kezdjük el a nyársra rétegezni a hozzávalókat tetszőleges rétegben, a lényeg, hogy mindegyikből többször tűzzünk a nyársra.
  5. Egy magasabb falú tepsire fektessük rá a nyársakat úgy, hogy egyik hozzávaló se érjen az edény aljához.
  6. A maradék páccal kenjük be a nyársakat, sózzuk, borsozzuk, majd előmelegített sütőben, 180°C fokon süssük 20 percig.
  7. Vegyük ki a félig kész nyársakat a sütőből, kenjük át ismét a páccal és a fűszerekkel, majd 20 perc alatt süssük őket teljesen készre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nem kell, hogy a nyársak csak a nyárról szóljanak, könnyedén elkészíthetjük őket grill helyett a sütőkben is. A pulyka az ősz egyik szezonális alapanyaga, sütőtökkel és rozmaringgal bolondítva pedig igazán finom fogás készülhet belőle a hűvösebb napokon is.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek