r
Nosalty Logó

Kolbászos babpörkölt tarhonyával

Salamon Csilla
Kolbászos babpörkölt tarhonyával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

933
Kalória
45.4g
Fehérje
124.1g
Szénhidrát
28.8g
Zsír
115.5g
Víz
-
Koleszterin
18.1g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5604 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1927.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 933 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.6 g

Zsír

  • Összesen
    172.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11567.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    1420 mg
  • Foszfor
    2783 mg
  • Nátrium
    5250 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    744.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    109 mg

Víz

  • Összesen
    693.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3529 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 5604 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

  1. A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét felszívja.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a fejtett babot (nem száraz bab), ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  3. Fél órával azelőtt, hogy megpuhulna a bab, beletesszük a felkarikázott vagy felkockázott kolbászt, és készre főzzük.
  4. Tarhonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p

Nem valami kalóriaszegény étel, de néha belefér ilyen is:)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek