r
Nosalty Logó

Hagymás bab 3.

dvanda
Hagymás bab 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1404
Kalória
52g
Fehérje
130g
Szénhidrát
77.8g
Zsír
116.8g
Víz
-
Koleszterin
31.9g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1404 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2808 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1647.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1404 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    155.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3295.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    779 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1583 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2808 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát megpirítjuk, majd mehet bele a felkarikázott hagyma.
  2. A hagymát üvegesre pároljuk, ekkor borítsuk bele a babkonzervet levével együtt. (Én leöntöm a levét, és tiszta vizzel pótlom.)
  3. Kb. 3-4 percig főzzük, ekkor mehet bele a zúzott fokhagyma, a babérlevél, só, bors, pirospaprika. (ízlés szerint)
  4. Ha a levét elfőtte, akkor van kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

"Kedvencem a hagymásbab!" Bud Spencer után szabadon. :-)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek