r
Nosalty Logó

Sonkás-hagymás sült bab

Salamon Csilla
Sonkás-hagymás sült bab
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

828
Kalória
58.5g
Fehérje
81.7g
Szénhidrát
27.1g
Zsír
70.1g
Víz
-
Koleszterin
20.1g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 25% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 828 kcal
  • 25% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3310 kcal
  • 25% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 25% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2670 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    1673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 828 kcal
  • 25% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10680.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1271 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    977 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    6691 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    327 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1987 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3310 kcal
  • 25% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, leszűrjük.
  3. 2 fej vöröshagymát megpucolunk, felszeleteljük, 5 ek olajon megdinszteljük, majd rátesszük a leszűrt babot. Tűzön még pár percig átforgatjuk.
  4. A sonkát 1-2 órára vízbe áztatjuk. Annyi vízben megfőzzük, ami ellepi. A vízbe tesszük a megpucolt fokhagymát.
  5. Amikor a hús megfőtt, megvárjuk, amíg kihűl, és vékony csíkokra felszeleteljük.
  6. A maradék olajon az egy fej vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, és 5-10 percig sütjük.
  7. Tejföllel (vagy nélküle) tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek