Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászkrémes rakott hús

Kolbászkrémes rakott hús
Kolbászkrémes rakott hús
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon-nagyon szereti az egész család:-)
Kissé csömör!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük, és besózzuk, majd őrölt borssal ízesített lisztbe forgatjuk,  és kevés forró olajban elősütve félretesszük.
  2. Egy tűzálló tálba lerakjuk az elősütött húst, rásimítunk egy réteg kolbászt (aminek előzőleg lehúztuk a bőrét, és felkarikáztuk), egy réteg márványsajtot, meghintjük ízlés szerint kakukkfűvel, majd ismét a hús következik, és így tovább.
  3. A tejfölt megsózzuk, elkeverünk benne 1 tojást, és a hús tetejére öntjük, végül befedjük vékony sajtszeletekkel (én reszelni szoktam), és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 705
elküldve: 14
receptkönyvben: 659
elkészítve: 23/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Beja

Mióta szakács: 2010.07.10.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

márványsajtos-kolbászos hús sütőben sütve, tepsis karaj kolbásszal és márványsajttal

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bertapiri
bertapiri Sat, 2016-01-16 22:37

Kérdésem lenne - ha lehúzom a sütnivaló kolbász héját, akkor nem lehet karikázni, mert szétesik. Legfeljebb, ha előtte már meg lett sütve. Milyen fajta kolbászt használtál a recepthe? Köszi! Még egy kérdésem lenne: márványsajtos krémsajt, vagy vajkrém, mert nem mindegy.

beja
Beja / beja Sat, 2016-01-23 15:29

Szia.Nem gond,ha szétesik a kolbász:-)Én egyébként házi vastagkolbászból vagy bolti vastagból szoktam,ezeknek könnyen le lehet venni a héját.Márványsajtos vajkrémmel szoktam csinálni.Jó étvágyat hozzá.

libaláb
libaláb Sat, 2015-12-26 22:29

Voltam olyan bátor, hogy új recepttel kísérletezzek karácsonykor és nem bántuk meg. Én is csak natúr krémsajttal készítettem, plusz a nagy kapkodásban (egyszerre készült a hús, a köret és a sütemény) lemaradt a tejföl is, de igazából nem is hiányoltuk róla, így is olyan ízorgia volt. Nagyon köszönöm ezt a receptet.

Annus
Annus Sat, 2014-04-12 21:37

Natúr sajtkrémmel és kakukkfű nélkül is nagyon finom lett. :-)

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Mon, 2011-11-07 10:19

Hahó!

Szerintetek más fajta krémsajttal is jó lehet? Nem szeretem a márványsajt semilyen verzióját, de a recept nagyon jónak tűnik.

bibka74
bibka74 Tue, 2010-08-10 15:55

Kedves Beja!
Tuti elfogom készíteni!
Köszi!
Üdv.:bibka

beja
Beja / beja Mon, 2010-08-09 14:48

Kedves bibka!
Tényleg jól néz ki és finom is!:-)
Ha eszed,majd eszedbe fogok jutni:-)A kolbász és a vajkrém párosítása a sajttal,csömör.De jó értelemben:-))))))

Szépróza!
Igen,pukkadásig:-))))
Nekem az epegyógyszert már előre be kell venni:-))))
A na még egy falatot,totálisan igaz!:-)))

Remélem,mindketten meg fogjátok főzni:-)))

Ha anyukám és a nagymamám jönnek köszönteni,általában ezt kérik menünek:-)))

Én meg tőlük a kínai csirkét,ami napokon belül fel is fog kerülni,a fotó is meg van,csak időm nincs:-))))

bibka74
bibka74 Mon, 2010-08-09 12:14

Miért írtad,hogy csömör?Szerintem tök jó,nagyon jól néz ki és biztos finom is.
Üdv.:bibka

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2010-08-09 12:16

szerintem azért, mert pukkadásig lehet enni :-)
a leírtak alapján a "na még egy falatot, csak az íze kedvéért" kaja - rosszullétig.

1197
sertés rövidkaraj 80 dkg
sütnivaló kolbász 20 dkg
vajkrém 20 dkg
tejföl 2 dl
tojás 1 db
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl