Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos csirkemell baconba tekerve

Sajtos csirkemell baconba tekerve
Sajtos csirkemell baconba tekerve
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszas gondolkodás után született meg ez a recept, és szerencsémre a családnak is ízlett. :) Várom a következő megrendelésüket. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a csirkemelleket, és kettévágjuk. Felezzük a melleket úgy, hogy azok egyben maradjanak.
  2. A húsokat egy picit kiklopfoljuk, befűszerezzük, feta sajt darabokat, felezett olívát és egy szelet füstölt sajtot helyezünk a belsejébe, majd fogvájóval összetűzzük a szélét, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  3. Bacon szalonnába tekerjük, elhelyezzük az olajozott tepsibe és parmezánt reszelünk a tetejére, majd nyakon öntjük a sörrel.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  5. Tálalhatjuk majonézes kukoricával és párolt rizzsel, vagy krumplipürével. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 232
elküldve: 6
receptkönyvben: 141
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica28

Mióta szakács: 2012.03.07.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell Évi módra, barna sörös-olajbogyós csirkemell, szalonnába tekert sajtos csirkemellfilé

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witteva28
Vica28 / witteva28 Sun, 2013-01-20 17:56

Nem tocsogott a hús zsíros-sörös lében, de azért volt alatta cucc ahogy kellett, és a rizs is úgy lett megfőzve, hogy ne "folytogasson" :) De a lágy püré mégis csak jobb! :D

Sancho
Sancho Thu, 2012-12-06 18:51

Jó! De nem rizzsel, hanem vajaskrumplival, mert nem sok a szaft hozzá, a rizs meg száraz amúgy is.

835
csirkemell filé 2 db
bacon 300 g
füstölt sajt 15 dkg
feta sajt 15 dkg
parmezán sajt 10 dkg
olajbogyó 10 dkg
barna sör 2.5 dl
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek