Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusztejes sárgabarack-krémleves

Kókusztejes sárgabarack-krémleves
Kókusztejes sárgabarack-krémleves
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcsleves gyakori vendég nálunk, bár krémlevesek viszonylag ritkán készülnek. A lekvárfőzésből kimaradt sárgabarack felhasználására készült ez a leves, amit szerettem volna a hagyományostól eltérően elkészíteni. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 liter vizet 10-15 percen keresztül forralunk, ízlés szerinti mennyiségű cukorral, 3-4 citromkarikával, néhány szem szegfűszeggel és fahéjjal, majd a fűszereket kivesszük az illatos szirupból.
  2. A kimagozott sárgabarackot pár perc alatt megfőzzük a szirupban, és kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük.
  3. Hozzáadjuk a kókusztejet, majd botmixerrel simára mixeljük. Ízlés szerint át is szűrhetjük.
  4. A levest jól behűtve, friss sárgabarack darabokkal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 666
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

bostina

Mióta szakács: 2012.02.12.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgabarack krémleves kókusztejjel, kókusztejes gyümölcsleves, tejmentes barackleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bostina
bostina / bostina Tue, 2013-08-06 22:28

Köszönöm DoktorChef! Zöld kardamommal el tudom képzelni, a fekete nem merész választás hozzá?

DoktorChef
DoktorChef / DoktorChef Wed, 2013-08-07 07:44

Kedves Bostina!
Magam a zöld kardamomot inkább indiai currykhoz használom, és a feketét -többnyire édes- italokhoz. Tökéletesen passzol pl. teákhoz, joghurtos italokhoz is, és persze ehhez a leveshez- szerintem. Csak persze csínján kell bánni vele, mert nagyon karakteres íze van. Próbáld ki, nem fogod megbánni! :)

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-08-05 14:09

Micsoda gyönyörű színe van! Szép fotó, finom recept! Üdv, Torma :)

bostina
bostina / bostina Tue, 2013-08-06 22:27

Kedves Torma! köszönöm! valóban gyönyörű színe volt, fán érett ( szeddmagados) barackból készült, és még a nagyon finnyás, maradi ízlésű párom is élvezettel kanalazta :)

472
sárgabarack 40 dkg
kókusztej 2 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
citrom 0.5 db
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 15 db
cukor 20 dkg