Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos mungóbabfőzelék sárgarépával

Kókuszos mungóbabfőzelék sárgarépával
Kókuszos mungóbabfőzelék sárgarépával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szeretnél enni egy  garantáltan isteni finom és különleges főzeléket, akkor jó helyen jársz! Vegánként gyakran azt érzem, hogy ennem kellene valami lencse- vagy babételt, de egyszerűen egyik ízét sem kívánom. Nincs kedvem unalmas lencsefőzeléket enni vagy hummuszt, vagy olyan ételt, amit már százezerszer elkészítettem.
A másik problémám, hogy fehér foltos lesz a körmöm, ha 1-2 hétig nem eszem elegendő mennyiségű sárgarépát, úgyhogy ez a főzelék a fehér foltok megszüntetésére is kiváló ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk a mungóbabot, amíg zöldessé nem válik a vize (8-12 óra). Áztatás után főzzük puhára sós vízben (15-20 perc).
  2. Szeleteljük fel a sárgarépát, és őt is rakjuk fel főni sós vízben (20-30 perc).
  3. Aprítsuk fel a fokhagymát, és pirítsuk meg egy nagyobb edényben a kókuszolajban, közben kissé meg is sózhatjuk.
  4. Ha megfőtt a répa és a mungóbab, zúdítsuk őket a fokhagymára (valamennyi víz is kerüljön melléjük, én a répa főzővizét is zúdítottam, a bab levét leöntöttem).
  5. Adjuk hozzá a kókuszos főzőtejszínt, a cayenne borsot, a masala fűszerkeverékünket, illetve annyi kurkumát, amennyitől a kívánt mértékben sárga lesz.
  6. Sűrítsük be a liszttel.
  7. Végül adjuk hozzá a kókuszvirág cukrot, és élvezzük az ínycsiklandozó illatokat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 935
elküldve: 3
receptkönyvben: 24
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

doriri

Mióta szakács: 2014.09.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mungóbab főzelék, kókuszkrémes mungóbab főzelék, sárgarépás mungóbab főzelék

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cerebrolavator
cerebrolavator Mon, 2019-04-22 14:10

Garam/goa helyett tandoori masala, kurkuma helyett sáfrány, stb, de az eredményre nem találok szavakat. Kalap levéve, kéz a szívre téve, mély meghajlás, hódolat.

doriri
doriri / doriri Mon, 2019-04-22 14:21

*kiguvadó szivecskés szemű emotikon* nagyon finom lehetett ebben a variációban, örülök hogy ízlett!

Starflower
Starflower Fri, 2017-01-27 15:32

Nagyon finom lett, többször elkészítettem. Egy kicsit több chilit és garam masalát tettem bele. Ettől elég pikáns lett. És kukoricakeményítőt használtam a sűrítéshez, amit még a hideg kókuszkrémbe kevertem bele, utána adtam a főzelékhez. A kókuszkrémből is dupla adagot adtam hozzá, vagyis 5 dkg-ot. Önmagában és köretnek is szenzációs. Köszönöm a receptet!

253
mungóbab 15 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
kókuszkrém 2.5 dkg
garam masala 1 teáskanál
himalája só 1 teáskanál
cayenne bors 1 csipet
kurkuma 1 csipet
kókuszcukor 2 ek
kukoricaliszt 2 evőkanál
kókuszolaj 1 ek
víz 3 dl