r
Nosalty Logó

Kókuszos mungóbabfőzelék sárgarépával

doriri
Kókuszos mungóbabfőzelék sárgarépával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

253
Kalória
10.7g
Fehérje
42.2g
Szénhidrát
5.6g
Zsír
146.9g
Víz
-
Koleszterin
8.8g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1013 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5925 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4107.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    2575 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    587.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1046 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23699 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 1013 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1132 micro
  • β-karotin
    2708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. Áztassuk a mungóbabot, amíg zöldessé nem válik a vize (8-12 óra). Áztatás után főzzük puhára sós vízben (15-20 perc).
  2. Szeleteljük fel a sárgarépát, és őt is rakjuk fel főni sós vízben (20-30 perc).
  3. Aprítsuk fel a fokhagymát, és pirítsuk meg egy nagyobb edényben a kókuszolajban, közben kissé meg is sózhatjuk.
  4. Ha megfőtt a répa és a mungóbab, zúdítsuk őket a fokhagymára (valamennyi víz is kerüljön melléjük, én a répa főzővizét is zúdítottam, a bab levét leöntöttem).
  5. Adjuk hozzá a kókuszos főzőtejszínt, a cayenne borsot, a masala fűszerkeverékünket, illetve annyi kurkumát, amennyitől a kívánt mértékben sárga lesz.
  6. Sűrítsük be a liszttel.
  7. Végül adjuk hozzá a kókuszvirág cukrot, és élvezzük az ínycsiklandozó illatokat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ha szeretnél enni egy  garantáltan isteni finom és különleges főzeléket, akkor jó helyen jársz! Vegánként gyakran azt érzem, hogy ennem kellene valami lencse- vagy babételt, de egyszerűen egyik ízét sem kívánom. Nincs kedvem unalmas lencsefőzeléket enni vagy hummuszt, vagy olyan ételt, amit már százezerszer elkészítettem. A másik problémám, hogy fehér foltos lesz a körmöm, ha 1-2 hétig nem eszem elegendő mennyiségű sárgarépát, úgyhogy ez a főzelék a fehér foltok megszüntetésére is kiváló ;)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek