r
Nosalty Logó

Mungóbabfőzelék

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
szilviakiss73
Mungóbabfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2033 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1073.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1573 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mungóbabot előző este lemossuk és beáztatjuk.
  2. Másnap a mungóbabot bőséges mennyiségű vízben felforraljuk, majd leszűrjük.
  3. 1 liter tiszta vízben feltesszük a mungóbabot főzni a félbevágott vöröshagymával és a babérlevelekkel.
  4. Kb. 20-25 percig főzzük a mungóbabot.
  5. Közben elkészítjük a rántást: 3 evőkanál olívaolajat felmelegítünk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát. Néhány percig pirítjuk (vigyázzunk, hogy meg ne égjen).
  6. Hozzáadjuk a rántáshoz a rizslisztet és néhány percig együtt pirítjuk.
  7. A fokhagymás rántást egy kevés főzőlével elkeverjük, majd a babhoz öntjük és alaposan elkeverjük, hogy ne maradjon csomós.
  8. Néhány percig kevergetve felforraljuk.
  9. Hozzáadjuk a kurkumát és a curryport. Jól elkeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 183
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 22.

Ajánló

Sült kolbásszal nagyon finom.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
szilviakiss73 1 recept

A mungóbab rendkívül egészséges és különösen tápláló, fiatalító hatású babféle számtalan jótékony hatással bír és a hagyományos babbal ellentétben jóval gyorsabban elkészíthető, illetve könnyen emészthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.