Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszkusz felfújt

Kókuszkusz felfújt
Kókuszkusz felfújt
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A véletlen szülte ezt a receptet, és milyen jó, hogy így alakult, mára szinte csak így készítem. Az eredeti recept búzadarát használ, de amikor pár hónapja nekiláttam a főzicskének, és elővettem a kamrából a hozzávalókat, a grízes zacskó közepén egy komplett zsizsik kolónia élte - láthatóan addig a pillanatig zavartalan - életét.

A kuszkusz viszont  hibátlan volt, a desszertről lemondani nem akartam, így  született meg ez a mutáció. Egyszerűbb és gyorsabb is, mert nem kell főzni, és amíg a tojáshab elkészül, addig ki is hűl a beáztatott kuszkusz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nem gyerekeknek készül, a gyümölcsöntethez adhatunk 1 ek likőrt (pl Grand Marnier). Tejszínhabbal, vanília/citrom fagylalttal is tálalhatjuk.

Tejérzékenyek készíthetik csak kókusztejjel, esetleg kókusztej és zabtej keverékével, fehér cukor helyett pedig javaslom a nádcukrot, amiből egy egyszerű daráló segítségével könnyedén porcukrot varázsolhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt (gázsütő közepes fokozat) előmelegítjük.
  2. A kókusztejet a tejszínnel/tejjel felforraljuk, a kuszkuszra öntjük, lefedve állni hagyjuk.
  3. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra verjük.
  4. Lereszeljük a lime héját, és a levével együtt a tojáskrémhez adjuk.
  5. A fehérjét kemény habbá verjük.
  6. A cukros, tojásos masszát a kuszkuszhoz keverjük.
  7. A fehérjehabot óvatosan, hogy ne törjük össze, a kuszkuszhoz keverjük, és egy kivajazott tűzálló tálba/szilikonformába/tepsibe öntjük. Megsütjük.
  8. A lekvárt a vízzel és a lime/citrom levével és reszelt héjával összeforraljuk, tálaláskor a kész süteményre kanalazzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 443
elküldve: 1
receptkönyvben: 162
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuszkusz felfújt, kókuszos-kuszkusz felfújt

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Solona
Solona Wed, 2015-05-27 21:50

Köszi a receptet, igazán különleges lett! :-) Igaz nem olvastam el a lime-ra vonatkozó fele-fele arányú kommentet, és beleraktam mind a tésztába. Nekem ízlik így is, de páromnak kicsit túlbsavany savanyú lett.
Én csak kókusztejet raktam bele, ill. kókuszcukrot, mert enyhe terhességi cukor diétát javasoltak, de így legalább minimális bűntudattal ehettem :-)

Timijamaica
Timijamaica Tue, 2014-02-11 13:11

Biztos, hogy 2 ml habtejszin kell bele? Nem inkabb 20 ml vagy 200 ml? A 2 ml az kb. 2 csepp.... Pedig szeretnem elkesziteni, mert jol hangzik...
Koszi

modosa
modosa / modosa Tue, 2014-02-11 13:39

Kedves Timijamaica, hol látod a ml-t? Én dl-t adtam meg, nálam így is jelenik meg. üdv, Anikó

Indira
Indira / Indira Wed, 2013-02-13 17:49

Ma valami édességre vágytam, és örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, mert nagyon finom lett!!!

limpus9
limpus9 Sun, 2012-02-19 23:17

Szia Modosa!

Isteni finom lett, különleges a recept és milyen egyszerű! :)

Nellus
Nellus Wed, 2011-12-07 19:21

Szia Anikó, elkészítettem mielőtt írtad, fele-fele arányban. :-) Nagyon finom lett, köszi a receptet!!! Üdv. Nellus

modosa
modosa / modosa Tue, 2011-12-06 00:47

Szia Nellus, igazad van, nem egyértelmű, ahogyan fogalmaztam: úgy van, ahogy írtad. A citromok/lime-ok felét a tojáskrémbe, felét pedig a lekvárhoz kell adagolni. Remélem nem késtem el a válasszal :) üdv, Anikó

Nellus
Nellus Mon, 2011-12-05 09:39

Kedves Modosa!
A lime héját és levét a tojáskrémhez adjuk, vagy a végén a lekvárhoz? Vagy fele ide, fele oda?
Szeretném ma elkészíteni! :-)
Nagyon köszi!

704
kuszkusz 1 bögre
kókusztej 2 dl
habtejszín 2 dl
tojás 5 db
porcukor 10 dkg
lime 2 közepes db
1 csipet
lekvár/ dzsem 5 ek
víz 2 ek
vaj 1 ek