Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi Raffaello

Erdélyi Raffaello
Erdélyi Raffaello
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (69)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az egyik gasztroblogban láttam, és nagyon megtetszett. Remélem másnak is tetszeni fog. Nekünk időnk sem volt nagyon a hűtőbe tárolni, mert olyan gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

Kókuszos tészta

Kakaós-diós tészta

Krém

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

Kókuszos tészta

  1. A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg a cukorszemcsék már nem érezhetőek.
  2. A lisztbe keverjük a sütőport és a kókuszreszeléket.
  3. Egy 23x32-es sütőtepsit kibéleljük zsírpapírral, és a masszát belesimítjuk egyenletesen.
  4. Süssük 180 fokon 15 percig.

Kakaós-diós tészta

  1. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát a következőképpen. A diót és a sütőport a lisztbe keverjük, és a kakaót beleszitáljuk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, és a diós-kakaós lisztet belekeverjük. Ezt is úgy sütjük ki, mint a fehéret.

Krém

  1. A tejet a vaníliarúd kikapart magjával állni hagyjuk 1 órát, és a cukrot is belekeverjük.
  2. Ezután a pudingport habverővel beledolgozzuk, a tejbe és feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a tojássárgákat. Levesszük a tűzről, és alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A keverést lassú fokozaton kell kerámia lapon főzni, és állandóan keverjük, nehogy a tojás összekapjon. Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről, és addig keverjük, míg csak bírjuk. Aztán lehűtjük, akár vizet öntünk egy tálba, és beleállítjuk az edényt.
  3. Ha a pudingos sárga krém már félig kihűlt, akkor a puha vajat robotgéppel beledolgozzuk krémes állagúra. Végül a mascarponét is keverjük hozzá.
  4. A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokiforgácsot szórunk.
  5. Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára, és utána szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 434 396
elküldve: 141
receptkönyvben: 2 286
elkészítve: 137/137
Facebookon megjelent: 4

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes kókuszos szelet, diós kókuszos krémes sütemény, kókuszos diós habos szelet

Hozzászólások (69)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ninane
Ninane Fri, 2019-03-01 12:25

Csak azt nem értem miért Raffaello szelet a neve. A kókuszon kívül nem sok köze van hozzá, a Raffaelloban még véletlenül sincs csoki és kakaópor. Amúgy csábító, ki fogom próbálni.

metimarti
metimarti Sat, 2019-01-05 08:59

Többen írták, hogy a krémmel kicsit szenvedtek, az én receptemben nincs mascarpone, de a többi mind megegyezik, viszont a krémbe is kell tenni kókuszreszeléket(10 dkg).Ettől lesz igazán raffaellós íze és sokkal könnyebb kezelni, pláne ha bennehagyod az egészet 1 éjszakára a tepsiben,hogy megpuhuljon a tészta. Nagyon finom és azért is jó, mert előző nap lehet elkészíteni.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2019-01-06 14:45

Én tartottam magam az eredeti recepthez,és nekem jó lett!A krémnek nem kell betonkeménynek lennie,és a túl sok kókusz sem tesz jót neki!

mikipapa56
mikipapa56 Tue, 2018-12-04 14:24

Kedves Nosalty! A játék szabályzatát hol lehetne elolvasni? Sajnos sehol nem látni,illetve nem jön elő!

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Mon, 2017-03-27 15:10

Tegnap én is megsütöttem a sütit.Fodrászom ajánlotta,de amikor elolvastam a hozzászólásokat,láttam,hogy sokan panaszkodtak a krém állagára. Teljes mértékben betartottam az előírt mennyiségeket,de sajnos nekem is híg lett.Nem kezdő háziasszony vagyok így nem értem az okát. A süti tésztája nagyon jól sikerült,csak a krém mászik el. Utólag tettem bele keményítőt,de nem sokat változtatott rajta .Zselé fix-et írtak még,de az nem volt itthon. :(

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2017-04-11 11:30

Kedves Ági! Sajnálom, nem vagyunk egyformák, és nem tudunk mindent elkészíteni tökéletesen. Az én krémem sem lett kemény, de nem is kell hogy az legyen.Én magam is a receptet egy blogból vettem, de szerintem mindenki másképpen csinálja.Sajnálom, hogy nem sikerült,talán ha keresel máshol erre a receptre, akkor találsz jobbat is bizonyára.

nyusza93
nyusza93 / nyusza93 Tue, 2016-03-08 16:13

Elkészítettem. A krém állaga tökéletes lett,ahogyan a piskóták is, viszont számomra a krém íze nem raffaellos. :( Lehet, hogy az én balgaságom miatt, mert vajkrémet használatam jobb híjjan. Szerintem a tejpor íze hiányzik az egészből. Legközelebb mindenképp kipróbálom mascarponéval, ha kapok valahol, lehet, hogy csak ennyi a trükk. Köszönöm szépen a receptet! :)

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2016-03-08 17:56

Hát igen! Nemigazán jó eltérni a recepttől,ha csak nem vagyunk profik! Azért érdemes mégegyszer kipróbálni a hozzávalókból.Köszi a jelzést,és ne add fel!

nyusza93
nyusza93 / nyusza93 Fri, 2016-03-04 21:37

Most tervezem elkészíteni a sütit. Van egy kérdésem: natúr vajkrémmel helyettesíthetem a mascarponet? Előre is köszi a választ!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sat, 2016-03-05 18:00

A natúr vajkrém szerintem nem jó,más az összetétele,és egy kis étkezési keményítő is jót tesz a krémbe keverni.

keskenydori
keskenydori Mon, 2015-12-28 12:28

Megsütöttem, a krémmel én is kínlódtam, de egy kis keményítő csodákra képes. Tökéletes lett a végeredmény, még a kókusz utáló férjem is bőségesen evett belőle, annyira ízlett neki a krém.

farkasb
farkasb Sat, 2015-12-26 22:13

Nekem sajnos nem lett jó a krém. Nem tudom mit rontottam el, mert mindent a recept szerint csináltam, és a krém is állt pár órát a hűtőben, mielőtt a tésztára kentem volna, de nem állt össze. Gyönyörű sima lett, de olyan folyós, hogy csak na. Még pluszban főztem hozzá egy pudingot, azt is belekevertem, de nem lett jó sehogy. :( A tészták nagyon jól sikerültek, de szörnyű lett, mert szétcsúszott, szétfolyt az egész. :(

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sat, 2015-12-26 22:45

Kedves farkasb! sajnálom, hogy nem sikerült,de az a helyzet,hogy nagyon oda kell figyelni minden részletre.A krémet nem könnyű elkészíteni, gyakorlott háziasszonyoknál is előfordul.Az enyém sem lett tökéletes,de nem kell hogy a krém kemény legyen.A krémsajt szokott kifogni rajtam főleg, mert volt rá példa hogy az miatt vált folyossá a krém állaga.lehetséges,hogy itt is az okozta a bajt.Annyira sajnálom,de azt ajánlom,hogy kisérletezze ki,és lassabban idő sokaságával próbálja meg újra.Én türelmes ember lévén sokszor készítek el valamit, mire sikeres lesz az étel,vagy süti.A krémsajtot mindíg szobahőmérsékleten használjuk,és a vajat is.Ez fontos.

KarsaiKata
KarsaiKata Wed, 2015-12-23 09:19

szia.
egy 31* 39 cm-es tepsihez milyen arányban keverjem a hozzávalókat?
előre is köszönöm a válaszodat.

üdv:Kata

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-12-15 03:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-12-14 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Tzitzka
Tzitzka Sun, 2015-12-13 19:38

Tavaly ez volt a Karácsony esti süti, és valószínűleg hagyomány lesz belőle, mert idén is elkészül :) Nagyon finom, mindenki szereti nálunk!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-07-06 02:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-07-05 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Darinka
Darinka Sun, 2015-05-24 12:49

ma megsutottem minden ugy van jol ahogy levan irva nagyon szepen sikerult es nagyon mutatos is koszonet erte udv darinka

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-03-07 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

19szilvi73
19szilvi73 Tue, 2015-01-20 20:53

Hétvégén szülinapra szeretném elkészíteni. A krém készítésénél a tojásokat ha beleteszem azt még lángon (kicsi) tegyem, vagy húzzam le róla és utána tegyem vissza míg be nem sűrűsödik? A forró masszába nem fog megfőni a tojássárga?

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2015-01-20 21:03

Kedves Szilvi! Addig kell a tűzhelyről levenni,a pudingos tejet,míg a tojással elkeverjük,utána folyamatos keverés mellet takarékon sűrűre főzzük.levesszük,és a leírtak szerint járunk el.Ahogy sűrűsödik rögtön le kell venni a tűzről,mert akkor szokott összekapódni a tojás,ha nem figyelünk rá.Ezért is kell időben levenni,és álandóan kevergetni,míg nem hűl egy keveset.

Monik 71
Monik 71 Sat, 2015-01-03 16:02

Félve álltam neki ennek a süteménynek, mivel a fiúk nem igazán szeretik a kókuszos sütiket. Meglepetésemre ízlett nekik :-) egy óra alatt el is fogyott. Köszönöm a receptet! Ajánlom mindenkinek!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-12-29 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Booker
Booker Sun, 2014-12-28 22:24

Vicces végigolvasni a hozzászólásokat és a vitát a kerámialapról és a légkeveréses sütőről.
Mindenki megszokja a saját konyháját és alkalmazkodik a körülményekhez. Én pl. a pudingokat mikróban készítem úgy, hogy előbb felforralom a tejet, és miután belekeverem a tejben feloldott pudingport, a mikróban fejezem be a készítést. Többször meg kell keverni, hogy egyenletes állagú legyen, de garantáltan nem ég le.
A légkeverést csak húsok pirítására használom, sütit még sosem sütöttem légkeveréssel, mert azt tapasztaltam, hogy kívül hamarabb megsül, mint belül.
Mellesleg a fehér tésztánál kimaradt az a rész, hogy a tojásfehérjét össze kell keverni a kókuszreszelékes liszttel.
Biztos finom, egyszer kipróbálom. Azon gondolkozom, hogy hol lehet 15 dkg-os mascarpone-t kapni. Eddig csak 1/4 kg-s vagy 1/2 kg-os kiszerelést láttam. Legfeljebb a maradékot kenyérre kenve megeszem, vagy esetleg mind a 25 dkg-ot beleteszem a spórolás miatt :)

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2014-12-28 23:10

Kedves Booker! 2-es pont az,értelemszerűen.A mascarpónét sokmindenre felhasználhatod,pld egy másik sütibe,egy roládnak a töltelékébe.Én sokszor kettőt is sütök.Minden maradékot felhasználok.Bár mi is legyen az.A sütővel az a helyzet,hogy az én Elektroluxom az tökéletes,nem marad nyers a közepe,ezt is kikell tapasztalni,mint mást.Nekem bevált,hiszen nem is volt olcsó.Köszönöm,hogy megosztottad a véleményedet,és legyen szerencsénk máskor is.Üdvözlettel,és boldog újévvel köszönök el!Zsuzsa.

Booker
Booker Sun, 2014-12-28 23:34

Kedves zsuzsamama56
Időnként újítani kell, ezért ki fogom próbálni ezt a receptet.
Érdemes tanulni másoktól, viszont a technikát adaptálni kell a saját lehetőségekhez.
Az én elektromos sütőm is tökéletes és nagyon elégedett vagyok vele, miután 5 évet szenvedtem egy gázos sütővel, amely alul égetett nagyon. A márkáját nem írom ide, de ha rajtam múlna, nem ajánlanám senkinek. A mostani viszont nagyon szuper!
Boldog új évet kívánok én is!
Éva

Vvalika
Vvalika / Vvalika Sun, 2014-12-28 17:39

Nekem már nagyon régen meg van ez a sütemény még a nőklapjából vágtam ki ,de én meg dupláztam ezt a mennyiséget hogy egy normál tepsi legyen .isteni finom komolyan

evacili
evacili Sun, 2014-12-28 13:04

Szuper recept!!! Ha tortaformában sütném, mekkorát javasolsz? Három szülinaposom lesz a közeljövőben, egyik tortának ezt választanám.
Békés, boldog új esztendőt kívánok, szeretettel: Cili

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2014-12-28 16:36

Tortának csak hosszúkásban sütöttem meg,de kerek tortaformához a 24cm-est javaslom.Dupla réteget is lehet készíteni,mert két lapot kilehet vágni a lapból.Bár jobb lenne külön elkészíteni a lapokat egy sütőlemezen,és kivágni a lapokat akkorára,mint a tortaforma.Belehelyezni,rétegezni,és így behűtve másnap kivenni a keretből.Lehet két fehér lap közé a barna,hogy jobban mutasson.Sok sikert hozzá!BUÉK!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-12-28 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

1308
tojásfehérje 5 db
cukor 15 dkg
kókuszreszelék 15 dkg
finomliszt 2 evőkanál
sütőpor 1 csomag
dió 10 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tojásfehérje 5 db
cukor 15 dkg
tej 4 dl
vanília 1 db
cukor 20 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tojássárgája 10 db
vaj 25 dkg
mascarpone 15 dkg
csokoládéforgács 5 ek