Nosalty Logó

Erdélyi Raffaello

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kókuszos tészta

Kakaós-diós tészta

Krém

Összesen 1313 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kókuszos tészta

Kakaós-diós tészta

Krém

Összesen 7887 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kókuszos tészta

Kakaós-diós tészta

Krém

Összesen 327 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1823.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1313 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    503.7 g
  • Telített zsírsav
    255 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    2710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10942.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2780 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    4304 mg
  • Nátrium
    2968 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.8 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2474 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    1774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2420 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2230 micro
Összesen 7887 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 327 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Kókuszos tészta

Kakaós-diós tészta

Krém

Elkészítés

Kókuszos tészta

  1. A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg a cukorszemcsék már nem érezhetőek.
  2. A lisztbe keverjük a sütőport és a kókuszreszeléket.
  3. Egy 23x32-es sütőtepsit kibéleljük zsírpapírral, és a masszát belesimítjuk egyenletesen.
  4. Süssük 180 fokon 15 percig.

Kakaós-diós tészta

  1. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát a következőképpen. A diót és a sütőport a lisztbe keverjük, és a kakaót beleszitáljuk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, és a diós-kakaós lisztet belekeverjük. Ezt is úgy sütjük ki, mint a fehéret.

Krém

  1. A tejet a vaníliarúd kikapart magjával állni hagyjuk 1 órát, és a cukrot is belekeverjük.
  2. Ezután a pudingport habverővel beledolgozzuk, a tejbe és feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a tojássárgákat. Levesszük a tűzről, és alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A keverést lassú fokozaton kell kerámia lapon főzni, és állandóan keverjük, nehogy a tojás összekapjon. Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről, és addig keverjük, míg csak bírjuk. Aztán lehűtjük, akár vizet öntünk egy tálba, és beleállítjuk az edényt.
  3. Ha a pudingos sárga krém már félig kihűlt, akkor a puha vajat robotgéppel beledolgozzuk krémes állagúra. Végül a mascarponét is keverjük hozzá.
  4. A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokiforgácsot szórunk.
  5. Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára, és utána szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 234
  • Össznézettség: 521134
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsuzsamama56 312 recept

Ezt a receptet az egyik gasztroblogban láttam, és nagyon megtetszett. Remélem másnak is tetszeni fog. Nekünk időnk sem volt nagyon a hűtőbe tárolni, mert olyan gyorsan elfogyott.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Akinek nincs kerámialapos t?zhelye az nem is sütheti meg?

Halfilé

A kerámialaposon azt érted,hogy van rajta légkeverés? Nekem is olyan van de nagyon ritkán sütök légkeveréssel. Egyébként ha csak sima alul-felül sütést választok , akkor a sütési h?mérsékletet emelni szoktam. Ezt a sütit pl. így 200 fokon sütném. Légkeverésben hamarabb sül meg minden szerintem.

Zsuzsamama56

Kedves halfilé! valóban a légkeverésenél hamarább sül meg a piskótaféle,mivel annak nem kell sok id?,és minden oldalról egyformán kapja a h?t.Ha a süt?d ezzel van ellátva,akkor javaslom ennek használatát,mert a ventillátornak árt a hasznátalanság.neked meg áramot spórol.Üdv.

Halfilé

Kedves zsuzsamama56! Köszönöm , de nem kötekedni,hanem segíteni akartam az el?ttem szólónak. Nekem a légkeverésnél volt , hogy megégett a tészta ezért félve használom. Nem értem miért kell rögtön arra gondolni , hogy na ez csak kötekedni akar......

Zsuzsamama56

Kedves halfilé! Én nem is vettem kötekedésnek,a hozzászólók kedvesen megvédtek,bár én csak válaszoltam mindenkinek.Szerintem nem írtam sért?t,és én sem vettem annak.Elnézést,hogy z?rzavart okoztam ezzel!Nem volt szándékomban.A vélemények,meg igenis érdekelnek.Üdv.

Zsuzsamama56

Kedves okosnagyi! Gázt?zhelyben,vagy kemencében,tök mindeggy miben meglehet sütni,de a f?zésnél a gázra figyelni kell jobban.A tojásos krémeket elég óvatosan kell,szuper takarékon.

Törölt felhasználó

A kerámialap az a villanyt?zhely tetején, a légkeverés a süt?ben van. Nagy valószin?séggel a kerámialaposak légkeverésesek is. Úgy tudom ez a legmodernebb (legmen?bb/.

Halfilé

Igen , de mi a kérdésed akkor?

Zsuzsamama56

Bocsánat!mNem értem a gondotokat,természetesen mindent lehet mással is sütni.Nekem régóta 14 éve van elktromos süt?m,legtöbbször légkeverést használok,mert azt írja el? utasításban.A húsoknál van az alsó,meg fels? sütés.Nekem bevált,bár elektroluxom van,ami szuper jó.A kerámia lapos f?zöm beépített,és külön van.megszoktam már,hiszen 14 éve nincs gázom,csak f?téshez.Ezért írtam így.Különben az is nagyon szuper,nem cserélném el másra.A tisztítása,na és a leveg? tisztasága nálam fontos.örülök,hogy nekem ezek vannak,megdolgoztunk érte keményen.

Törölt felhasználó

Kedves zsuzsamama56! Az ilyen emberekkel nem érdemes foglalkozni! ?k a kákán is csomót keresnek! Nagyon finom sütemény lehet, jól néz ki! Biztosan megsütöm! Köszi a receptet!

Halfilé

Még egyszer..... Nekem nincs gondom, a süti receptjét is elmentettem és ki fogom próbálni. Kérlek ne legyél megsért?dve. Azt pedig senki nem mondta , hogy nem munkával kerested meg a pénzt a süt?dre. Ha ezt tudom ,hozzá sem szólók. :(

Zsuzsamama56

Kedves halfilé! Én nem is önnek szántam a választ,hanem az el?tte szólónak,de leírtam,hogy semmi gond,én nem akarok bántani senkit,örülök,ha hozzászólnak,csak ne legyen ebb?l vita.Köszönöm,ha elolvassa.További szép napot!

Arany Jutka

Mivel én cukros vagyok, de édes szájú, így a cukrot édesít?szerrel váltom ki. A recept nagyon jónak t?nik, ezért biztos, hogy ki fogom próbálni! Köszi szépen! A köteked?kkel pedig ne foglalkozz, hisz nem is ?k lennének, ha nem kötnének bele mindenbe!!!!

Zsuzsamama56

Kedves arju51! Semmi gond,nem vettem sértésnek semmitsem,és nem is akartam hogy ebb?l vita legyen.örülök,hogy tetszik a süti.Szép napot!Zsuzsa

Törölt felhasználó

Férjem azt mondta, hogy mostaniban unalmas sütiket csinálok...na kipróbálom a sütidet, remélem ett?l színesebben látja majd a világot. :-D

Kovács Ica

Azért valaki aki megsütötte ezt a sütit azt is leírhatná, hogy milyen !

Godó Anita

Megsütöttem és nagy sikere volt, kicsit több mascarpone volt itthon és kevesebb vaj de így is csak ajánlani tudom mindenkinek! Köszönöm a receptet ;)

Pestiné

milyen jól elvitatkoznak a nagy semmin. Nem az a lényeg,hogy ki milyen süt?ben süti hanem az, hogy finom,vagy nem. Az szóljon hozzá aki elkészítete és izlett.Ez nem süt? ajánló,hanem recept ,legalábbis eddig ez volt. Jó sütést, f?zést minden kedves olvasónak aki ezt a blogot böngészi

Zsuzsamama56

Nem találom furcsának a sok ilyenjelleg? hozzászólót,mert megszoktam!

evacili

Szuper recept!!! Ha tortaformában sütném, mekkorát javasolsz? Három szülinaposom lesz a közeljöv?ben, egyik tortának ezt választanám. Békés, boldog új esztend?t kívánok, szeretettel: Cili

Zsuzsamama56

Tortának csak hosszúkásban sütöttem meg,de kerek tortaformához a 24cm-est javaslom.Dupla réteget is lehet készíteni,mert két lapot kilehet vágni a lapból.Bár jobb lenne külön elkészíteni a lapokat egy süt?lemezen,és kivágni a lapokat akkorára,mint a tortaforma.Belehelyezni,rétegezni,és így beh?tve másnap kivenni a keretb?l.Lehet két fehér lap közé a barna,hogy jobban mutasson.Sok sikert hozzá!BUÉK!

evacili

Köszönöm az ötleteket, tetszik!

Zsuzsamama56

Kedves evacili!Örültem,hogy segíthettem.Kellemes ünnepeket kívánok! Üdv: Zsuzsa.

Vvalika

Nekem már nagyon régen meg van ez a sütemény még a n?klapjából vágtam ki ,de én meg dupláztam ezt a mennyiséget hogy egy normál tepsi legyen .isteni finom komolyan

"Inom"

Zsuzsamama! Remekeltél megint! Gratula, mentettem! :) BÚÉK: Inom.

Zsuzsamama56

Köszi kedvesem,és viszont kívánok neked is boldog újévet,és jó sütögetést!

Törölt felhasználó

Vicces végigolvasni a hozzászólásokat és a vitát a kerámialapról és a légkeveréses süt?r?l. Mindenki megszokja a saját konyháját és alkalmazkodik a körülményekhez. Én pl. a pudingokat mikróban készítem úgy, hogy el?bb felforralom a tejet, és miután belekeverem a tejben feloldott pudingport, a mikróban fejezem be a készítést. Többször meg kell keverni, hogy egyenletes állagú legyen, de garantáltan nem ég le. A légkeverést csak húsok pirítására használom, sütit még sosem sütöttem légkeveréssel, mert azt tapasztaltam, hogy kívül hamarabb megsül, mint belül. Mellesleg a fehér tésztánál kimaradt az a rész, hogy a tojásfehérjét össze kell keverni a kókuszreszelékes liszttel. Biztos finom, egyszer kipróbálom. Azon gondolkozom, hogy hol lehet 15 dkg-os mascarpone-t kapni. Eddig csak 1/4 kg-s vagy 1/2 kg-os kiszerelést láttam. Legfeljebb a maradékot kenyérre kenve megeszem, vagy esetleg mind a 25 dkg-ot beleteszem a spórolás miatt :)

Zsuzsamama56

Kedves Booker! 2-es pont az,értelemszer?en.A mascarpónét sokmindenre felhasználhatod,pld egy másik sütibe,egy roládnak a töltelékébe.Én sokszor kett?t is sütök.Minden maradékot felhasználok.Bár mi is legyen az.A süt?vel az a helyzet,hogy az én Elektroluxom az tökéletes,nem marad nyers a közepe,ezt is kikell tapasztalni,mint mást.Nekem bevált,hiszen nem is volt olcsó.Köszönöm,hogy megosztottad a véleményedet,és legyen szerencsénk máskor is.Üdvözlettel,és boldog újévvel köszönök el!Zsuzsa.

Törölt felhasználó

Kedves zsuzsamama56 Id?nként újítani kell, ezért ki fogom próbálni ezt a receptet. Érdemes tanulni másoktól, viszont a technikát adaptálni kell a saját lehet?ségekhez. Az én elektromos süt?m is tökéletes és nagyon elégedett vagyok vele, miután 5 évet szenvedtem egy gázos süt?vel, amely alul égetett nagyon. A márkáját nem írom ide, de ha rajtam múlna, nem ajánlanám senkinek. A mostani viszont nagyon szuper! Boldog új évet kívánok én is! Éva

Törölt felhasználó

Félve álltam neki ennek a süteménynek, mivel a fiúk nem igazán szeretik a kókuszos sütiket. Meglepetésemre ízlett nekik :-) egy óra alatt el is fogyott. Köszönöm a receptet! Ajánlom mindenkinek!

Törölt felhasználó

Hétvégén szülinapra szeretném elkészíteni. A krém készítésénél a tojásokat ha beleteszem azt még lángon (kicsi) tegyem, vagy húzzam le róla és utána tegyem vissza míg be nem s?r?södik? A forró masszába nem fog megf?ni a tojássárga?

Zsuzsamama56

Kedves Szilvi! Addig kell a t?zhelyr?l levenni,a pudingos tejet,míg a tojással elkeverjük,utána folyamatos keverés mellet takarékon s?r?re f?zzük.levesszük,és a leírtak szerint járunk el.Ahogy s?r?södik rögtön le kell venni a t?zr?l,mert akkor szokott összekapódni a tojás,ha nem figyelünk rá.Ezért is kell id?ben levenni,és álandóan kevergetni,míg nem h?l egy keveset.

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors segítséget! :)

Zsuzsamama56

Nincs mit!Nagyon szívesen ha elakadnál.Sikeres sütést kívánok!Üdv:Zsuzsa

Darinka

ma megsutottem minden ugy van jol ahogy levan irva nagyon szepen sikerult es nagyon mutatos is koszonet erte udv darinka

Törölt felhasználó

Isteni finom, köszönöm szépen a receptet :)

Hozzávalók

Kókuszos tészta

Kakaós-diós tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek