r
Nosalty Logó

Erdélyi Raffaello

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Erdélyi Raffaello
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kókuszos tészta

Kakaós-diós tészta

Krém

Összesen 1313 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kókuszos tészta

Kakaós-diós tészta

Krém

Összesen 7887 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kókuszos tészta

Kakaós-diós tészta

Krém

Összesen 327 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1823.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1313 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    503.7 g
  • Telített zsírsav
    255 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    2710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10942.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2780 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    4304 mg
  • Nátrium
    2968 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.8 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2474 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    1774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2420 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2230 micro
Összesen 7887 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 327 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Kókuszos tészta

Kakaós-diós tészta

Krém

Elkészítés

Kókuszos tészta

  1. A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg a cukorszemcsék már nem érezhetőek.
  2. A lisztbe keverjük a sütőport és a kókuszreszeléket.
  3. Egy 23x32-es sütőtepsit kibéleljük zsírpapírral, és a masszát belesimítjuk egyenletesen.
  4. Süssük 180 fokon 15 percig.

Kakaós-diós tészta

  1. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát a következőképpen. A diót és a sütőport a lisztbe keverjük, és a kakaót beleszitáljuk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, és a diós-kakaós lisztet belekeverjük. Ezt is úgy sütjük ki, mint a fehéret.

Krém

  1. A tejet a vaníliarúd kikapart magjával állni hagyjuk 1 órát, és a cukrot is belekeverjük.
  2. Ezután a pudingport habverővel beledolgozzuk, a tejbe és feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a tojássárgákat. Levesszük a tűzről, és alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A keverést lassú fokozaton kell kerámia lapon főzni, és állandóan keverjük, nehogy a tojás összekapjon. Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről, és addig keverjük, míg csak bírjuk. Aztán lehűtjük, akár vizet öntünk egy tálba, és beleállítjuk az edényt.
  3. Ha a pudingos sárga krém már félig kihűlt, akkor a puha vajat robotgéppel beledolgozzuk krémes állagúra. Végül a mascarponét is keverjük hozzá.
  4. A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokiforgácsot szórunk.
  5. Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára, és utána szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1844
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 185
  • Össznézettség: 628878
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyi Raffaello
Zsuzsamama56 321 recept

Ezt a receptet az egyik gasztroblogban láttam, és nagyon megtetszett. Remélem másnak is tetszeni fog. Nekünk időnk sem volt nagyon a hűtőbe tárolni, mert olyan gyorsan elfogyott.

Hozzávalók

Kókuszos tészta

Kakaós-diós tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek