Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi Raffaello

Erdélyi Raffaello
Erdélyi Raffaello
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (64)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az egyik gasztroblogban láttam, és nagyon megtetszett. Remélem másnak is tetszeni fog. Nekünk időnk sem volt nagyon a hűtőbe tárolni, mert olyan gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

Kókuszos tészta

Kakaós-diós tészta

Krém

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

Kókuszos tészta

  1. A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg a cukorszemcsék már nem érezhetőek.
  2. A lisztbe keverjük a sütőport és a kókuszreszeléket.
  3. Egy 23x32-es sütőtepsit kibéleljük zsírpapírral, és a masszát belesimítjuk egyenletesen.
  4. Süssük 180 fokon 15 percig.

Kakaós-diós tészta

  1. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát a következőképpen. A diót és a sütőport a lisztbe keverjük, és a kakaót beleszitáljuk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, és a diós-kakaós lisztet belekeverjük. Ezt is úgy sütjük ki, mint a fehéret.

Krém

  1. A tejet a vaníliarúd kikapart magjával állni hagyjuk 1 órát, és a cukrot is belekeverjük.
  2. Ezután a pudingport habverővel beledolgozzuk, a tejbe és feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a tojássárgákat. Levesszük a tűzről, és alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A keverést lassú fokozaton kell kerámia lapon főzni, és állandóan keverjük, nehogy a tojás összekapjon. Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről, és addig keverjük, míg csak bírjuk. Aztán lehűtjük, akár vizet öntünk egy tálba, és beleállítjuk az edényt.
  3. Ha a pudingos sárga krém már félig kihűlt, akkor a puha vajat robotgéppel beledolgozzuk krémes állagúra. Végül a mascarponét is keverjük hozzá.
  4. A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokiforgácsot szórunk.
  5. Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára, és utána szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x23 cm
  • költség: 1250 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 92
össznézettség: 353 525
elküldve: 137
receptkönyvben: 2 228
elkészítve: 133/133
Facebookon megjelent: 4

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes kókuszos szelet, diós kókuszos krémes sütemény, kókuszos diós habos szelet

Hozzászólások (64)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mikipapa56
mikipapa56 Tue, 2018-12-04 13:24

Kedves Nosalty! A játék szabályzatát hol lehetne elolvasni? Sajnos sehol nem látni,illetve nem jön elő!

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Mon, 2017-03-27 14:10

Tegnap én is megsütöttem a sütit.Fodrászom ajánlotta,de amikor elolvastam a hozzászólásokat,láttam,hogy sokan panaszkodtak a krém állagára. Teljes mértékben betartottam az előírt mennyiségeket,de sajnos nekem is híg lett.Nem kezdő háziasszony vagyok így nem értem az okát. A süti tésztája nagyon jól sikerült,csak a krém mászik el. Utólag tettem bele keményítőt,de nem sokat változtatott rajta .Zselé fix-et írtak még,de az nem volt itthon. :(

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2017-04-11 10:30

Kedves Ági! Sajnálom, nem vagyunk egyformák, és nem tudunk mindent elkészíteni tökéletesen. Az én krémem sem lett kemény, de nem is kell hogy az legyen.Én magam is a receptet egy blogból vettem, de szerintem mindenki másképpen csinálja.Sajnálom, hogy nem sikerült,talán ha keresel máshol erre a receptre, akkor találsz jobbat is bizonyára.

nyusza93
nyusza93 / nyusza93 Tue, 2016-03-08 15:13

Elkészítettem. A krém állaga tökéletes lett,ahogyan a piskóták is, viszont számomra a krém íze nem raffaellos. :( Lehet, hogy az én balgaságom miatt, mert vajkrémet használatam jobb híjjan. Szerintem a tejpor íze hiányzik az egészből. Legközelebb mindenképp kipróbálom mascarponéval, ha kapok valahol, lehet, hogy csak ennyi a trükk. Köszönöm szépen a receptet! :)

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2016-03-08 16:56

Hát igen! Nemigazán jó eltérni a recepttől,ha csak nem vagyunk profik! Azért érdemes mégegyszer kipróbálni a hozzávalókból.Köszi a jelzést,és ne add fel!

nyusza93
nyusza93 / nyusza93 Fri, 2016-03-04 20:37

Most tervezem elkészíteni a sütit. Van egy kérdésem: natúr vajkrémmel helyettesíthetem a mascarponet? Előre is köszi a választ!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sat, 2016-03-05 17:00

A natúr vajkrém szerintem nem jó,más az összetétele,és egy kis étkezési keményítő is jót tesz a krémbe keverni.

keskenydori
keskenydori Mon, 2015-12-28 11:28

Megsütöttem, a krémmel én is kínlódtam, de egy kis keményítő csodákra képes. Tökéletes lett a végeredmény, még a kókusz utáló férjem is bőségesen evett belőle, annyira ízlett neki a krém.

farkasb
farkasb Sat, 2015-12-26 21:13

Nekem sajnos nem lett jó a krém. Nem tudom mit rontottam el, mert mindent a recept szerint csináltam, és a krém is állt pár órát a hűtőben, mielőtt a tésztára kentem volna, de nem állt össze. Gyönyörű sima lett, de olyan folyós, hogy csak na. Még pluszban főztem hozzá egy pudingot, azt is belekevertem, de nem lett jó sehogy. :( A tészták nagyon jól sikerültek, de szörnyű lett, mert szétcsúszott, szétfolyt az egész. :(

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sat, 2015-12-26 21:45

Kedves farkasb! sajnálom, hogy nem sikerült,de az a helyzet,hogy nagyon oda kell figyelni minden részletre.A krémet nem könnyű elkészíteni, gyakorlott háziasszonyoknál is előfordul.Az enyém sem lett tökéletes,de nem kell hogy a krém kemény legyen.A krémsajt szokott kifogni rajtam főleg, mert volt rá példa hogy az miatt vált folyossá a krém állaga.lehetséges,hogy itt is az okozta a bajt.Annyira sajnálom,de azt ajánlom,hogy kisérletezze ki,és lassabban idő sokaságával próbálja meg újra.Én türelmes ember lévén sokszor készítek el valamit, mire sikeres lesz az étel,vagy süti.A krémsajtot mindíg szobahőmérsékleten használjuk,és a vajat is.Ez fontos.

KarsaiKata
KarsaiKata Wed, 2015-12-23 08:19

szia.
egy 31* 39 cm-es tepsihez milyen arányban keverjem a hozzávalókat?
előre is köszönöm a válaszodat.

üdv:Kata

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-12-15 02:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-12-14 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Tzitzka
Tzitzka Sun, 2015-12-13 18:38

Tavaly ez volt a Karácsony esti süti, és valószínűleg hagyomány lesz belőle, mert idén is elkészül :) Nagyon finom, mindenki szereti nálunk!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-07-06 01:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-07-05 01:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Darinka
Darinka Sun, 2015-05-24 11:49

ma megsutottem minden ugy van jol ahogy levan irva nagyon szepen sikerult es nagyon mutatos is koszonet erte udv darinka

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-03-07 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

19szilvi73
19szilvi73 Tue, 2015-01-20 19:53

Hétvégén szülinapra szeretném elkészíteni. A krém készítésénél a tojásokat ha beleteszem azt még lángon (kicsi) tegyem, vagy húzzam le róla és utána tegyem vissza míg be nem sűrűsödik? A forró masszába nem fog megfőni a tojássárga?

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Tue, 2015-01-20 20:03

Kedves Szilvi! Addig kell a tűzhelyről levenni,a pudingos tejet,míg a tojással elkeverjük,utána folyamatos keverés mellet takarékon sűrűre főzzük.levesszük,és a leírtak szerint járunk el.Ahogy sűrűsödik rögtön le kell venni a tűzről,mert akkor szokott összekapódni a tojás,ha nem figyelünk rá.Ezért is kell időben levenni,és álandóan kevergetni,míg nem hűl egy keveset.

Monik 71
Monik 71 Sat, 2015-01-03 15:02

Félve álltam neki ennek a süteménynek, mivel a fiúk nem igazán szeretik a kókuszos sütiket. Meglepetésemre ízlett nekik :-) egy óra alatt el is fogyott. Köszönöm a receptet! Ajánlom mindenkinek!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-12-29 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Booker
Booker Sun, 2014-12-28 21:24

Vicces végigolvasni a hozzászólásokat és a vitát a kerámialapról és a légkeveréses sütőről.
Mindenki megszokja a saját konyháját és alkalmazkodik a körülményekhez. Én pl. a pudingokat mikróban készítem úgy, hogy előbb felforralom a tejet, és miután belekeverem a tejben feloldott pudingport, a mikróban fejezem be a készítést. Többször meg kell keverni, hogy egyenletes állagú legyen, de garantáltan nem ég le.
A légkeverést csak húsok pirítására használom, sütit még sosem sütöttem légkeveréssel, mert azt tapasztaltam, hogy kívül hamarabb megsül, mint belül.
Mellesleg a fehér tésztánál kimaradt az a rész, hogy a tojásfehérjét össze kell keverni a kókuszreszelékes liszttel.
Biztos finom, egyszer kipróbálom. Azon gondolkozom, hogy hol lehet 15 dkg-os mascarpone-t kapni. Eddig csak 1/4 kg-s vagy 1/2 kg-os kiszerelést láttam. Legfeljebb a maradékot kenyérre kenve megeszem, vagy esetleg mind a 25 dkg-ot beleteszem a spórolás miatt :)

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2014-12-28 22:10

Kedves Booker! 2-es pont az,értelemszerűen.A mascarpónét sokmindenre felhasználhatod,pld egy másik sütibe,egy roládnak a töltelékébe.Én sokszor kettőt is sütök.Minden maradékot felhasználok.Bár mi is legyen az.A sütővel az a helyzet,hogy az én Elektroluxom az tökéletes,nem marad nyers a közepe,ezt is kikell tapasztalni,mint mást.Nekem bevált,hiszen nem is volt olcsó.Köszönöm,hogy megosztottad a véleményedet,és legyen szerencsénk máskor is.Üdvözlettel,és boldog újévvel köszönök el!Zsuzsa.

Booker
Booker Sun, 2014-12-28 22:34

Kedves zsuzsamama56
Időnként újítani kell, ezért ki fogom próbálni ezt a receptet.
Érdemes tanulni másoktól, viszont a technikát adaptálni kell a saját lehetőségekhez.
Az én elektromos sütőm is tökéletes és nagyon elégedett vagyok vele, miután 5 évet szenvedtem egy gázos sütővel, amely alul égetett nagyon. A márkáját nem írom ide, de ha rajtam múlna, nem ajánlanám senkinek. A mostani viszont nagyon szuper!
Boldog új évet kívánok én is!
Éva

Vvalika
Vvalika / Vvalika Sun, 2014-12-28 16:39

Nekem már nagyon régen meg van ez a sütemény még a nőklapjából vágtam ki ,de én meg dupláztam ezt a mennyiséget hogy egy normál tepsi legyen .isteni finom komolyan

evacili
evacili Sun, 2014-12-28 12:04

Szuper recept!!! Ha tortaformában sütném, mekkorát javasolsz? Három szülinaposom lesz a közeljövőben, egyik tortának ezt választanám.
Békés, boldog új esztendőt kívánok, szeretettel: Cili

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2014-12-28 15:36

Tortának csak hosszúkásban sütöttem meg,de kerek tortaformához a 24cm-est javaslom.Dupla réteget is lehet készíteni,mert két lapot kilehet vágni a lapból.Bár jobb lenne külön elkészíteni a lapokat egy sütőlemezen,és kivágni a lapokat akkorára,mint a tortaforma.Belehelyezni,rétegezni,és így behűtve másnap kivenni a keretből.Lehet két fehér lap közé a barna,hogy jobban mutasson.Sok sikert hozzá!BUÉK!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-12-28 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Pestiné
Pestiné Sat, 2014-12-27 17:24

milyen jól elvitatkoznak a nagy semmin. Nem az a lényeg,hogy ki milyen sütőben süti hanem az, hogy finom,vagy nem. Az szóljon hozzá aki elkészítete és izlett.Ez nem sütő ajánló,hanem recept ,legalábbis eddig ez volt. Jó sütést, főzést minden kedves olvasónak aki ezt a blogot böngészi

Kovács Ica
Kovács Ica Fri, 2014-12-26 11:14

Azért valaki aki megsütötte ezt a sütit azt is leírhatná, hogy milyen !

Godó Anita
Godó Anita Sat, 2014-12-27 11:59

Megsütöttem és nagy sikere volt, kicsit több mascarpone volt itthon és kevesebb vaj de így is csak ajánlani tudom mindenkinek! Köszönöm a receptet ;)

Cristina27
Cristina27 Wed, 2014-12-17 20:54

Férjem azt mondta, hogy mostaniban unalmas sütiket csinálok...na kipróbálom a sütidet, remélem ettől színesebben látja majd a világot. :-D

1308
tojásfehérje 5 db
cukor 15 dkg
kókuszreszelék 15 dkg
finomliszt 2 evőkanál
sütőpor 1 csomag
dió 10 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tojásfehérje 5 db
cukor 15 dkg
tej 4 dl
vanília 1 db
cukor 20 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tojássárgája 10 db
vaj 25 dkg
mascarpone 15 dkg
csokoládéforgács 5 ek