r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Kókuszkrémes mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 640 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 640 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    370.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7373.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    2005 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2597 mg
  • Nátrium
    2329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 5108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojást, a margarint, a cukrot és a vaníliaaromát alaposan elkeverjük.
  2. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, ezt is hozzámixeljük a robotgéppel. A joghurttal lazítjuk a textúrát.
  3. Két kivajazott, 20 cm-es,kerek tortaformába osztjuk a tésztát, és 170 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük őket. (Ha nincs két forma, egymás után is lehet a két fél adagot sütni, vagy próbálkozniméretesebb formával, akkor a torta nagyobb kerületű, de laposabb lesz.)
  4. Míg sül az alap, a zselatintfeloldjuk a forró vízben a használati utasítás szerint.
  5. A krémetösszeállítjuk ahozzávalókból, legvégül a kihűlt zselatint keverjük bele, majd hűtőbe tesszük. (Ha van elég hely és idő, érdemes nagyobb, laposabb edénybe tenni, úgy hamarabb hűl, szilárdul.)
  6. Mikor a tésztalapok kihűltek, mindkettőt vízszintesen félbevágjuk, s a négy lapot megkenjüka zselészerűre szilárdult krémmel. A torta oldalát is beborítjuk.
  7. Végül a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Néhány óra hűtőben "érlelés" után az igazi.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20053
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 06.

Ajánló

Otthon nem tudom, mennyire szerezhető be fromage frais (még itt, Angliában sem könnyű), szerintem lehet helyette használni tejszínnel vagy joghurttal elkevert túrót, esetleg zsíros (görög) joghurtot, vagy krémtúrót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Hónapokkal ezelőtt találtam Delia Smith (Ő a britek első híres tévés szakácsa, aki évtizedekkel ezelőtt szinte népnevelő szándékkal vezetett műsort a BBC-n, s ezzel máig tartó hullámot indított el. Sokan "tanultak" tőle főzni, s úgy tűnik, nem felejtették el, mert nemcsak a tévés szakácskodás maradt divatos, hanem ő maga is töretlen népszerűségnek örvend.) How to Cook című művében egy bizonyos friss kókusztorta receptet. Eszméletlen jól néz ki a torta, és azóta várok, feltűnjön a házban egy elhasználandó kókuszdió. A rebarbarás farmon Jann a saját pénzéből vett egy szép kerek darabot, s megígértem, a hétvégén sütök belőle egy finom tortát. Azonban ő nem bírt addig várni, s egy lyukat már korábban ütött rajta, csak a tej kedvéért. Ez lett a kókuszdió veszte - néhány nap alatt a kis lyukon beszivárgó levegő egész penészkolóniát eredményezett, ezért szomorúan szembesültem vele, hogy most se készül friss kókusztorta. Azonban a mascarponét és a fromage frais-t már beszereztem, s azokat se lehet a végtelenségig tartogatni. Így aztán megpróbáltam alkotni valamit a kókusztorta alapján, az otthon fellehető hozzávalók felhasználásával. Ez lett a végeredmény - semmi nem veszett kárba! De azért várjatok továbbra is türelmesen a friss kókusztortára...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...