r
Nosalty Logó

Mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 927 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 3706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 927 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4938.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1825 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1312 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 3706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tésztához

  1. 2 tojássárgáját habosra keverünk a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az őrölt mandulát.
  2. 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszánkba.
  3. 165 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  4. Hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént, félbevágjuk.

krémhez

  1. Elkészítjük a krémet: a tejet és a tejszínt felforraljuk egy lábasban. A 3 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vanília aromával és 1 ek. liszttel, ezt a keveréket a langyos tejhez adjuk, és krém állagúvá főzzük. Fehér csokoládét és 5 dkg margarint olvasztunk bele, és jól elkeverjük.
  2. A langyos krém 2/3-ával megtöltjük a kettévágott tésztánk alsó felét, ráhelyezzük a másik részét. A torta tetejét és oldalát megkenjük a maradék krémmel, és blansírozott mandulával vastagon megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1229
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már az advent első napjaiban igazi karácsonyi hangulatba kerültem, így egyik hétvégén szerettem volna valamilyen "ünnepi" sütit készíteni. A könnyű piskóta, a mandula és a fehér csoki tökéletes harmóniát alkot. Akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek