Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méhcsípés torta 2

Méhcsípés torta 2
Méhcsípés torta 2
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bienenstich tésztájának is sokféle változata van. Itt a receptoldalamon is már fölraktam egy élesztős tésztával készültet. Most egy egyszerűbb tésztával készítettem, túrós-olajos tészta az alap.

hozzávalók / 8 adag

tészta

tészta tetejére

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy kivajazott, 26 cm-es formába igazítjuk egyenletesen a tésztát.

tészta tetejére

  1. A vajat, cukrokat, mézet összeolvasztjuk, és a mandulát is hozzákeverjük. A tészta tetején egyenletesen elosztjuk.
  2. 180 fokon sütjük 30-35 percig. Ha nagyon barnul a mandula, egy sütőpapírt tehetünk a forma tetejére.

krém+összeállítás

  1. Tejjel, pudingporral, cukorral szokásos módon pudingot készítünk.
  2. Közben megáztatjuk a zselatinlapokat, és a forró pudingban elkeverjük. Egy tálba öntjük, és fóliával letakarjuk közvetlenül a puding tetejét azért, hogy ne képződjön rajta hártya.
  3. Miután kihűlt, a tejszínt fölhabosítjuk, és jól összekeverjük a pudinggal.
  4. A kihűlt tésztánkat kettő lapra fölvágjuk, és az alsó lapot krémmel megtöltjük.
  5. A mandulás lapot óvatosan, ahány szeletet szeretnénk alkotni, fölvágjuk, mert a krémmel együtt már nehezebb, mivel karamellizálódik a teteje a tésztának. A tésztára körben ráhelyezzük.
  6. Az ügyesebbek elég, ha csak a mandularéteget kicsit átvágják, mert úgy egyben marad a teteje, tálalásnál jobban mutat. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 587
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
143 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

bienenstich

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

710
tehéntúró 130 g
tej 50 ml
tojás 1 db
cukor 80 g
napraforgó olaj 50 ml
finomliszt 300 g
sütőpor 1 csomag
cukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 100 g
méz 30 g
mandulapehely 200 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 80 g
lapzselatin 4 db
habtejszín 200 ml
tej 300 ml