r
Nosalty Logó

Petre Roman szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Petre Roman szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 912 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5470 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 254 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 912 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4955.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.7 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    341 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    1393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1358 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2200 micro
Összesen 5470 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük, majd egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és az olajat (egyes fokozat). A lisztet elvegyítjük a darált dióval, a sütőporral, és óvatosan beleforgatjuk a habos masszába.
  2. Sütőpapírral kibélelünk egy 26x36 cm-es tepsit. A tészta 2/3 -át elsimítjuk benne, 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kivesszük a tepsiből, a sütőpapírt félbe hajtjuk, és a maradék 1/3 masszából még sütünk egy lapot. (Úgy szoktam, hogy a sütőpapír felét több rétegben feltűröm, így a tészta nem folyik szét.) Amikor ez a lap is megsült, a nagyobbik lapot keresztben félbe vágjuk, így három 26x18 cm-es lapot kapunk.

Krém

  1. A tej felét odatesszük melegedni, a tojássárgákat elkavarjuk a pudinggal és a maradék tejjel, majd a forró tejhez öntjük, és besűrítjük. A vajat belekavarjuk a meleg krémbe, majd az egészet kihűtjük.
  2. A 20 dkg cukorból csendes lángon karamellt készítünk, még forrón, két lapra egy kanál segítségével rácsurgatjuk. Lehetőleg mindenhová jusson.
  3. Ha a karamell megkötött, rákenjük a kihűlt krém felét, rátesszük a másik karamellás lapot, erre a krém másik felét, legfelül kerül az üres lap. A tetejét csokimázzal, vagy a maradék 3 tojásfehérjéből, gőz felett készült habbal bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x36
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 47347
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Petre Roman szelet
Csiki Piroska 230 recept

Eredetileg a tésztát egyben kéne sütni, majd sütés után vízszintesen három részre vágni. Úgy elég macerás. Így könnyebb a lapokkal dolgozni. A kész süteményt 2-3 órára hűtőbe tesszük, amíg a krémtől felolvadt karamell a tésztát átitatja. Ha tojáshabbal vonjuk be a tetejét, azt csak a behűtés után kenjük rá.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek