Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kocsonya Kovex konyhájából

Kocsonya Kovex konyhájából
Kocsonya Kovex konyhájából
310 perc / előkészület: 10 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc téli ételem, nincs vele sok munka, csak sokáig tart elkészíteni. Régen mindig Apukám csinálta, de mióta nincs közöttünk, rám hárul ez a feladat. Először nagyon féltem tőle, de sikerült elkészítenem.

 

 

hozzávalók / 6 adag

  • 1 zacskó mirelit kocsonyahús 
  • 50 dkg színhús pl. comb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 db marhahús leveskocka
  • szemes bors
  • 4-4,5 l víz
  • szükség esetén zselatin

ajánlat

Mi ecettel esszük, de citrommal vagy lilahagymával is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a húsokat
  2. A kocsonyahúst feltesszük főni. Amikor forr, a habot szűrő segítségével leszedjük, beletesszük a hozzávalókat, és fedő alatt lassan, kis lángon főzzük kb. 5 órán keresztül.
  3. Amikor kicsit kihűlt, kivesszük a húst, a bőrt, a körmöt  kicsontozzuk és  tányérokba szétosztjuk (szoktam csak húsos kocsonyát is készíteni, hogy annak is jusson, aki a bőrt nem szereti).
  4. Rászűrjük a levet.
  5. Kihűtjük (egy éjszaka alatt "megalszik").
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 690
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kovex

Mióta szakács: 2011.12.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
szezon: tél
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kocsonya leveskockából, húsos kocsonya

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

digike
digike Mon, 2015-12-28 23:26

Olyan jó lenne, ha konyhákból végre kifogynának az olyan szarok, mint a leveskocka. Tanuljatok azoktól, akik autentikus alapanyagokat használnak. Mi az a mirelite kocsonyahús?! Csülök, köröm, fül/farok, kicsi füstölt sonka, ez kell bele, gazdagon! Zselatin?! Ne legyetek már idióták!

kovex
kovex / kovex Mon, 2016-01-04 21:04

Kedves Digike! Ezeket a hozzászólásokat díjazom! Várom a receptjeid. Üdv: Neked is

cobacsi
cobacsi Mon, 2012-01-02 13:26

Meg kéne próbálni friss alapanyagokból, akkor nem lesz szükség a marhahúsleves kocka idegen ízére. A dögcsontokból főzött zselatin sem kell, ha több bőrt teszünk bele (a felesleget ki lehet dobni).

kovex
kovex / kovex Wed, 2012-01-04 20:12

Kedves cobacsi!
A "szükség esetén zselatin" azt jelenti, hogy ha valaki kezdő és esetleg sok vizet tesz a kocsonyába, akkor lehetséges, hogy nem alvad meg, ezen lehet segíteni a zselatinnal, így nem kell kanállal enni (én az első kocsonyámnál így jártam).
Szerintem a húsleveskockának nem idegen az íze, de persze ez csak az én véleményem.
Természetesen abban igazad van, hogy lehet friss alapanyagból is készíteni, de nekem így egyszerűbb.
Üdv: kovex

zafirov
zafirov Mon, 2012-01-02 00:11

Végre valaki aki nem a húslevest nevezi kocsonyának és nem tesz bele leveszöldséget. Szerintem nagyon gusztin néz ki és ennyi zsír igazán nem sok. BUÉK

kovex
kovex / kovex Mon, 2012-01-02 20:13

Kedves zafirov! Örülök, hogy tetszik a recept! BUÉK neked is :) Üdv: kovex

rubika
rubika Sun, 2012-01-01 20:54

Nagyon zsírosnak találom, van rá mód, hogy kiadagoláskor leszedjük róla a zsírt,gusztább lenne.

kovex
kovex / kovex Mon, 2012-01-02 20:12

Kedves rubika, valóban van rá mód, hogy leszedjük róla a zsírt, pl.: papírtörlő stb., de minket nem zavar azt a kis zsírt, ami rajta van pedig leszedjük! :)