r
Nosalty Logó

Harcsa szelet citromos mártással és mazsolás rizzsel

Ligeti Károly
Harcsa szelet citromos mártással és mazsolás rizzsel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hal

Mártás

Rizs

913
Kalória
31.6g
Fehérje
55.6g
Szénhidrát
62.9g
Zsír
312.2g
Víz
352.1g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
13.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hal

Mártás

Rizs

Összesen 913 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hal

Mártás

Rizs

Összesen 3651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hal

Mártás

Rizs

Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 913 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.5 g

Zsír

  • Összesen
    251.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3784.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    222.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1546 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1514 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 3651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

Hal

  1. A harcsafiléből 4 szeletet készítünk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk a citrom levével és az olívaolajjal. Fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Miután elkészült a rizs, kisütjük a halat. A vajat és a halon lévő olívaolajat együtt felforrósítjuk, és a harcsaszeletek mindkét felét megsütjük.

Mártás

  1. A citromos mártáshoz a vajat megolvasztjuk, sózzuk.
  2. Felöntjük tejszínnel, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a fél citrom levét, a mézzel ízesítjük, és kiforraljuk.
  3. A tojássárgáját habosra keverjük, majd a mártást a tűzről levesszük, és kanalanként a tojássárgájához keverjük.
  4. Amikor a mártás felét már átkanalaztuk, és a tojássárgájától kezd sűrűsödni, az egészet a lábosban lévő forró mártáshoz visszaöntjük, és jól elkeverjük.

Rizs

  1. Amíg a hal a hűtőben pihen, elkészítjük a mazsolás rizst. A rizst folyó víz alatt jól megmossuk, szűrőben lecsurgatjuk.
  2. Vajat melegítünk egy edényben, amit sütőbe is lehet tenni.
  3. Beletesszük a kurkumát és szegfűszeget, 2 percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a rizst, a mazsolát, és pirítjuk még pár percig.
  5. Majd 1,5 bögre forró vizet öntünk rá. Felforraljuk, lefedjük, és meleg sütőben pároljuk kb. 20 percig, amíg a rizs megpuhul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ehhez a sült harcsa szelethez a citrom mártás formájában került mellé.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek