r
Nosalty Logó

Harcsa szelet citromos mártással és mazsolás rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Harcsa szelet citromos mártással és mazsolás rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hal

Mártás

Rizs

Összesen 913 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hal

Mártás

Rizs

Összesen 3651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hal

Mártás

Rizs

Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 913 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.5 g

Zsír

  • Összesen
    251.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3784.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1546 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1514 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 3651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Hal

Mártás

Rizs

Elkészítés

Hal

  1. A harcsafiléből 4 szeletet készítünk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk a citrom levével és az olívaolajjal. Fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Miután elkészült a rizs, kisütjük a halat. A vajat és a halon lévő olívaolajat együtt felforrósítjuk, és a harcsaszeletek mindkét felét megsütjük.

Mártás

  1. A citromos mártáshoz a vajat megolvasztjuk, sózzuk.
  2. Felöntjük tejszínnel, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a fél citrom levét, a mézzel ízesítjük, és kiforraljuk.
  3. A tojássárgáját habosra keverjük, majd a mártást a tűzről levesszük, és kanalanként a tojássárgájához keverjük.
  4. Amikor a mártás felét már átkanalaztuk, és a tojássárgájától kezd sűrűsödni, az egészet a lábosban lévő forró mártáshoz visszaöntjük, és jól elkeverjük.

Rizs

  1. Amíg a hal a hűtőben pihen, elkészítjük a mazsolás rizst. A rizst folyó víz alatt jól megmossuk, szűrőben lecsurgatjuk.
  2. Vajat melegítünk egy edényben, amit sütőbe is lehet tenni.
  3. Beletesszük a kurkumát és szegfűszeget, 2 percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a rizst, a mazsolát, és pirítjuk még pár percig.
  5. Majd 1,5 bögre forró vizet öntünk rá. Felforraljuk, lefedjük, és meleg sütőben pároljuk kb. 20 percig, amíg a rizs megpuhul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 20047
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsa szelet citromos mártással és mazsolás rizzsel
Ligeti Károly 129 recept

Ehhez a sült harcsa szelethez a citrom mártás formájában került mellé.

Hozzávalók

Hal

Mártás

Rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...