r
Nosalty Logó

Kısır - Török ​​bulgursaláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vercsi1988
Kısır - Török ​​bulgursaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1029 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    3588 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 258 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1778.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    935.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    280 micro
  • β-karotin
    3684 micro
  • β-crypt
    547 micro
  • Likopin
    14350 micro
  • Lut-zea
    2699 micro
Összesen 1029 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    1152 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt egy tálba tesszük, és forrásban lévő vízzel leöntjük úgy, hogy kb. 2 cm-re ellepje a víz a bulgurt. Kb. 20-30 perc alatt megszívja magát.
  2. Apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paprika- (ajvár) és paradicsompürét, 5 ek vizet, majd főzzük pár percig. Ha kész, kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a bulgurt.
  3. Ha teljesen lehűlt, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, uborkát. (Ízlés szerint akár paprikát és hegyes erőst is lehet bele kockázni.) Elkeverjük, hozzáadjuk a citrom vagy lime levét és a petrezselymet. Szépen elkeverjük, hogy a szósz mindenhol befedje a bulgurt. (Természetesen ha valaki "szószosabban" szereti, a paradicsompüré és ajvár mennyiséget lehet növelni!)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4546
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 20.

Receptkategóriák

Kısır - Török ​​bulgursaláta
Vercsi1988 4 recept

München mellett éltem 4 évet, a boltban többször láttam bulgursalátát, mindig szemeztem vele, míg egyszer vettem és nagyon ízlett. Ez késztetett arra, hogy keressek egy török-német receptet, mely alapján elkészítettem. Nagyon finom és könnyű étel. :) Mi rántott vagy grillezett csirkemell filével esszük, főételként.  Remélem nektek is tetszik majd! ;)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.