Karamell öntet

Karamell öntet

Leírás

A karamell pirított cukor, melyet víz hozzáadásával készítenek. A cukor, minél inkább pirítják, annál jobban veszít édességéből, s annál sötétebb barna színűvé válik. A karamell öntethez (vagy mártáshoz, szószhoz), tejet vagy még inkább tejszínt is használnak. Ettől az eredmény lágyabb, krémesebb lesz. A karamell öntet hűvösben ugyanúgy csaknem szilárdra dermed, mint a karamell, újramelegítéssel folyósítható. Süteményekhez, fagylaltokhoz, pudingokhoz használják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Karamell öntet

fehérjetartalom

1.21 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

57.01 g

víztartalom

40.63 g

gramm karamell öntet?

Top ásványi anyagok

Nátrium

341 mg

Kalcium

49 mg

Foszfor

39 mg

Magnézium

5 mg

Top vitaminok

Kolin

6.6 mg

C vitamin

0.5 mg

E vitamin

0.05 mg

Retinol

19 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.21 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

49 mg

Magnézium

5 mg

Foszfor

39 mg

Nátrium

341 mg

Mangán

0.029 mg

Szelén

1.3 µg

szénhidrát

cukor

57 g

víz

40.63 g

vitaminok

Folát

2 µg

Kolin

6.6 mg

Retinol

19 µg

E vitamin

0.05 mg

B12 vitamin

0.18 µg

A vitamin

19 µg

C vitamin

0.5 mg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!