Karamell öntet

A karamell pirított cukor, melyet víz hozzáadásával készítenek. A cukor, minél inkább pirítják, annál jobban veszít édességéből, s annál sötétebb barna színűvé válik. A karamell öntethez (vagy mártáshoz, szószhoz), tejet vagy még inkább tejszínt is használnak. Ettől az eredmény lágyabb, krémesebb lesz. A karamell öntet hűvösben ugyanúgy csaknem szilárdra dermed, mint a karamell, újramelegítéssel folyósítható. Süteményekhez, fagylaltokhoz, pudingokhoz használják.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
1.21 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
57.01 g
víztartalom
40.63 g
Nátrium
341 mg
Kalcium
49 mg
Foszfor
39 mg
Magnézium
5 mg
Kolin
6.6 mg
C vitamin
0.5 mg
E vitamin
0.05 mg
Retinol
19 µg
fehérje
1.21 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
49 mg
Magnézium
5 mg
Foszfor
39 mg
Nátrium
341 mg
Mangán
0.029 mg
Szelén
1.3 µg
szénhidrát
cukor
57 g
víz
40.63 g
vitaminok
Folát
2 µg
Kolin
6.6 mg
Retinol
19 µg
E vitamin
0.05 mg
B12 vitamin
0.18 µg
A vitamin
19 µg
C vitamin
0.5 mg
Remélhetőleg mindenki éhes, kezdjünk is hát bele: egyszerű brokkolileves, szaftos rakott cukkini és brie brulée kerül ma az asztalra.
NosaltyŐrlőfejes fűszereket hívott vissza a Nyester Kft., a termék őrlő mechanizmusából fakadóan ugyanis műanyag darabkák kerülhetnek az ételbe. A különböző fűszerekből Magyarországra is érkeztek.
NosaltyAzt gondolhatnád, hogy pusztán esztétikai okai vannak, azonban inkább egészségügyiek. Otthon Tippünkben körbejárjuk a kérdést.
NosaltyMa menünkben nem fogtok csalatkozni, ezt gombalevessel, színes salátával és fantasztikus mákos-meggyes süteménnyel garantáljuk. Utóbbit könnyű, bögrés-kimérős módszerrel sütjük!
A kenyérfogyasztás, mondhatjuk, hogy legtöbbünk életében mindennapos. Na de jól van ez így?
Tészta mindig van a kamrában, főzzünk hát belőle valami gyorsat ma ebédre/vacsorára. Az alábbi listában mindenki talál majd magának valami kedvére valót.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...