Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült Kinder Maxi King

Sült Kinder Maxi King
Sült Kinder Maxi King
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán emlékeztek, korábban meséltem márKinder Maxi King és a köztem kialakult szenvedélyes viszonyról.  A coming out során bevallottam azt is, hogy nem elégszem meg a natúr változat mértéktelen fogyasztásával, gyakran töröm a fejem lehetséges mutációkon is. 

Ránézésre nem is gondolná az ember, hogy mit rejt ez a decens kis batyu, de tegnap este óta én már tudom, hogy odabent csoda van! Megolvadt csoki, ropogós mogyoró, karamell.... a tejkrém hollétéről nincsenek pontos információim, de szerintem így is van miben tobzódni! 
Ha hosszasan akartok bíbelődni a konyhában, másik receptet válasszatok, mert ezzel a legbénábbak sem fogják 20 percnél tovább húzni. 
Ha olyan vendégeknek készül, akikkel akadozhat a beszélgetés, ez arra is ad megoldást: csak kérdezzétek meg, szerintük mit esznek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp:
A leveles tésztáról: én a Tante Fannira esküszöm, de most nem volt a Spar-ban, csak a saját márkájuk, és tökéletes lett. Márkától függetlenül lehetőleg olyan tésztát vegyetek, ami lapokból áll, ezt nem kell nyújtani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha fagyasztott a tészta, felolvasztjuk szobahőmérsékleten (kb 2 óra). Előmelegítjük a sütőt.
  2. Meglisztezünk egy vágódeszkát, és ráhelyezünk egy tésztalapot, kicsit azt is lisztezzük.
  3. A KMK-et a lap közepére helyezzük, és borítékot hajtogatunk (először a csokiszelet hosszú oldalára hajtunk egy tésztasarkot, aztán a két csücskére, végül a másik hosszú oldalra). Nagyon kell vigyázni, hogy a tészta sehol ne sérüljön, és teljesen befedje a szeletet, különben kifolyik a sok finomság sütés közben!
  4. Megvajazunk egy sütőlapot, és egymástól úgy 5 cm távolságra ráhelyezzük a csomagokat. A tojássárgáját elkeverjük a vízzel, majd megkenjük vele a tésztát.
  5. Aranybarnára sütjük (ez az én elektromos sütőmben 20 percig tartott).
  6. Kicsit hagyjuk hűlni, így a forró töltelék nem fog szanaszét folyni, mikor végre beleharapunk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x60 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 31 292
elküldve: 0
receptkönyvben: 182
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kinder Maxi leveles tésztában, leveles tésztában sült csoki, sült csokoládé leveles tésztában, sült csoki batyuban, csokis batyu

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Tue, 2010-09-28 13:33

Nagyon jó az ötlet! Kíváncsivá tett a recept.....bár leszokóban vagyok......kipróbálom...... :)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-07 21:49

jellemző rám, hogy ha leteszem a telefont, mindig eszembe jut mit akartam mondani...
most azt felejtettem el, hogy rudakat készítettem , alkalmazkodva a csoki méretéhez.
Eredmény: fini ropogós (puha) tészta, belül az olvadékkal:))
Ajánlom mindenkinek, gyors, finom, nem igényel sok munkát, (csak a leveles tészta kiszabása, csomagolása)
és ráadásul feladatmegoldó képességet (ezért együtt készítettem elsőnek érkező vendégemmel)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-27 20:42

jajjjj és nem is írtam:
készítettem én is sk. finom pinder q..... tortát, isteni volt, ... de akkor március volt, jól esett a sütő melege...

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-07-26 14:03

Eszter, rád mindig számíthatok :)
Mikor jöttök? Már nagyon várnak a sünök!
pusziA

Szikra89
Szikra / Szikra89 Sun, 2010-07-25 16:57

Elkészítettem. Ó, te Jó Ég:D Isteni finom lett. Hihetetlenül könnyű és gyors...és az íze...hmm, nagyon finom:) Köszönöm Anikó a receptet. Mennyei:)

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-07-26 14:01

Szikra89, hát ez nagyon jó hír :))
A hétvégén fagyit gyártmányoztam, kicsit az is formabontó.... Hamarosan jön a recept, ha érdekel :)
üdv, Anikó

modosa
modosa / modosa Sun, 2010-07-25 11:04

Én a huszonegy receptkönyvbe mentésnek ha lehet, még jobban örülök... :))

gery
Gery / gery Sat, 2010-07-24 17:19

Legyünk már egy kicsit nyitottabbak! Ennyi erővel ennénk még mindig nyers húst, mint az őskorban! Jó ötletnek tűnik :) Azért van a konyha, hogy kisérletezzünk, új, jó ízeket fedezünk fel!

Szikra89
Szikra / Szikra89 Sat, 2010-07-24 15:14

Azért a rántott mars szelet meg a sült kmk nem egy kategória:D. Én úgy gondolom,hogy ez a desszert nem,hogy egy fokkal, hanem jó sok fokkal ötletesebb. Én holnap állok neki ezt a desszertet elkészíteni, de biztos vagyok benne,hogy csak is jó dolog fog kisülni belőle:). Egy desszert nem attól lesz desszert,hogy 3 órát kell a konyhában tölteni.
Modosa, hogyan jutott eszedbe ez a recept?:) Egem mindig érdekelnek az ilyen dolgok. Fantasztikus dolognak tartom amikor egy ember egy új receptet kitalál:)

modosa
modosa / modosa Sat, 2010-07-24 15:47

Szikra89, nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményed kóstolás után, várom a beszámolót :).
Úgy gondolom, egy receptet a megvalósításakor lehet reálisan értékelni, egyrészt a befektetett munka, másrészt a végeredmény alapján. Én a kevésbé bonyolult, letisztult megoldások híve vagyok, bizonyos óraszám fölött nem szívesen áldozok egy-egy fogásra.
Hogy ez a recept hogy született? Állandóan töröm a fejem új, néha talán meghökkentő megoldásokon, nekem ez jelenti az igazi sikerélményt, nem az, ha egy már létező receptet követek. Az inkább feladat, semmint tér a kreativitásra :)
üdv,
Anikó

modosa
modosa / modosa Sat, 2010-07-24 14:12

Szia Eszti!
Semmi gond, minden vélemény érdekel.
Nem lehet, hogy azért érzed így, mert annyira egyszerű az eljárás?
Ha úgy írtam volna le, hogy készíts tejkrémet (itt jönne a recept), darálj és piríts diót, olvassz csokit (eljárás részletezése), készíts karamellt (itt is jönne a leírás) és ezekkel töltsd meg a leveles tésztát, lehet, hogy másként tekintenél az egészre :)
Úgy gondoltam, hogy ha már egyszer a Ferrero megtette nekünk azt a szívességet, hogy mindezt készen megvehetjük, miért ne élnénk a lehetőséggel?
A nosalty-ban én pont azt szeretem a legjobban, hogy mindenféle igényt kielégít: ha szívesen időzöl a konyhában, akkor is találsz kedvedre valót, ha pedig pikk-pakk összedobnál valami finomat, várnak rád a jobbnál jobb ötletek (Ez itt a reklám helye :)
üdv, Anikó

dreszti
dreszti Sat, 2010-07-24 13:15

 Szia!
Ne haragudj, hogy negatívan szólok hozzá, de ez recept??!!
Számomra nélkülöz mindenféle gasztronómiai és kulináris ínyencséget és fordulatot!
Tényleg bocsáss meg, ha megbántottalak! csak a véleményem mondtam el! Ha Nektek ez a desszert és ízlik, hát ok, de nekem nem követhető út!
Üdvözlettel: Eszti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-27 20:38

sütöttem már eleget.... (56 vagyok, ja nem 55)
stb.(főzés -sütés terén)
...most lesz a szül.napom, és valami különlegességet akartam (bevágódni fiataloknál) VALAMIT!!!
Persze nem új, de sokat hallottam a rántott mars csokiról, - gondoltam jó is lesz, dehát "amellet" ott kell állni (nyár, meleg stb.) - tehát kilőve...
...és itt a megoldás: "gasztro-kulináris - MOST FELTÉTLEN IGEN !!! - köszönöm a kitalálójának !

Nem mondom , hogy "remélem sikerül" - MERT MI LEHET EBBEN ROSSZ ? -
Eszti! csak bátran...

modosa
modosa / modosa Tue, 2010-07-27 22:10

Évuci, nagy megtiszteltetésnek veszem, hogy szülinapra méltónak találtad az ötletet, köszönöm :) Soraidat nézve mindegy is, hányadik, kívánom, hogy mindig ilyen lendülettel és jókedéllyel készülj a következőre!
A rossz hír az, hogy a sütést itt sem lehet megúszni, de legalább nem kell ott állni mellette.
üdv,
Anikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-07 21:41

Kedves Modosa!
Köszönöm jókivánságaidat. 55-55=2010:)
Megsütöttem.
Volt kis eltérés, ti. nem ismerem a csokit...
.-.-.és a sparban csak maxi kinder volt, abból vettem kicsit,- nagyot.
és még volt tejszelet - hát ebből még jutott egy db a leveles tésztára. (versengtek érte)
én nem kóstoltam (ez általában így szok' lenni) de a maradék csomagolásakor mindenki jelentkezett:)))
Legközelebb dupla adag lesz.
A sütés (sütő melege) kibírható volt, - köszi, - sikeres és fincsi volt.!
üdv:: évuci

503
csokoládé 140 g
leveles tészta 1 csomag
tojássárgája 2 db
víz 2 ek
vaj 1 ek