Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder Bueno torta Évi néni konyhájából

Kinder Bueno torta Évi néni konyhájából
Kinder Bueno torta Évi néni konyhájából
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglepetésnek készítettem egy kollégám fiának. Először kétségbe estem, hogyan lehet jó kinder tortát készíteni. Elolvastam millió receptet, de végül is azokhoz az anyagokhoz nyúltam, amit egyébként is szoktam használni.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral robotgéppel összekeverjük, míg a massza fehéredni nem kezd, majd hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Egy nagy gáztepsit (nálam 39x40 cm) kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát elterítjük rajta, ügyelve arra, hogy egyforma vastag legyen mindenütt.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Félretesszük hűlni.
  4. Egy 40 cm-es őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, és a kihűlt tésztával beborítjuk a falát. A végeibe is beszabunk a piskótából egy-egy félkört.

Krém

  1. A vizet felforrósítjuk, elkeverjük benne a zselatint.
  2. A tejet a főzés nélküli pudinggal 2-3 perc alatt besűrítjük, majd hozzáadjuk a zselatint is és a cukrot, tovább keverjük.
  3. Késes darálóban a héjától megfosztott törökmogyorót a cukorral finomra daráljuk, és a krémbe keverjük.
  4. A piskótával kibélelt formát megtöltjük a krémmel színültig, majd a tetejét is lefedjük piskótalappal.
  5. Az egész formát becsomagoljuk fóliába, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni.

Máz

  1. Másnap reggel vízgőz felett felmelegítünk 20 dkg mogyorós tejcsokoládét egy kanál szőlőmagolajjal, és a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk, elsimítjuk (ez lesz a kinder bueno alja). Hűtőbe tesszük dermedni.
  2. Míg hűl, a sima tejcsokoládét szintén vízgőz fölött felolvasztjuk egy kanál szőlőmagolajjal.
  3. A megdermedt tortát egy hosszú tálra vagy tálcára borítjuk, és a tésztát a felolvasztott tejcsokoládé felével, ecsettel bevonjuk, majd mélyhűtőbe tesszük dermedni. Ha megszilárdult, az olvasztott csokoládé másik felével is bevonjuk a tésztát. Két réteg csokoládé elég vastag réteget képez a tésztán.
  4. Az étcsokoládét is felolvasztjuk vízgőz felett, és kanállal végigcsorgatjuk a megszilárdult tejcsokoládé tetején. Hűtőben megszilárdítjuk ezt a réteget is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x39 cm
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 622
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis szelet, csokimázas sütemény, kinder süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2015-03-16 17:50

Kedves Évi néni!
A hétvégén elkészítettem ezt a tortát, és az almás kifliket!
Nagy sikere volt mindkettőnek! Sűrűn elfogom készíteni!
Üdv: Skorpió

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2015-03-16 18:07

Kedves Skorpió!
Örülök, hogy ilyen népszerű vagyok a süti listátokon. Annak pedig még jobban örülök, hogy beváltak a receptek. Tehát ti sem fogyókúráztok, igaz? Én sem. Köszönöm, hogy kiválasztottad ezeket.
Üdv: Vass Éva

610
tojás 5 db
cukor 15 dkg
finomliszt 17 dkg
szőlőmagolaj 3 ek
sütőpor 1 teáskanál
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 0.5 dl
zselatin 10 g
vaníliás cukor 3 csomag
vaj 10 dkg
törökmogyoró 20 dkg
cukor 10 dkg
tejcsokoládé 20 dkg
tejcsokoládé 20 dkg
étcsokoládé 5 dkg
szőlőmagolaj 2 ek