adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Tészta
-
5 db tojás
-
15 dkg cukor
-
17 dkg finomliszt
-
3 ek szőlőmagolaj
-
1 teáskanál sütőpor
Krém
-
4 dl tej
-
0.5 dl víz
-
10 g zselatin
-
3 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg vaj
-
20 dkg törökmogyoró
-
10 dkg cukor
Máz
-
20 dkg tejcsokoládé
-
20 dkg tejcsokoládé
-
5 dkg étcsokoládé
-
2 ek szőlőmagolaj
610
Kalória
10.8g
Fehérje
64.2g
Szénhidrát
35g
Zsír
24.4g
Víz
100.9g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
44.5g
Cukor
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
23g tojás29 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
14g finomliszt52 kcal
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
33g tej19 kcal
-
14 kcal
-
4g víz0 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
10 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
17g törökmogyoró105 kcal
-
8g cukor32 kcal
Máz
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
2g szőlőmagolaj15 kcal
Összesen
610
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
275g tojás346 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
170g finomliszt619 kcal
-
30g szőlőmagolaj265 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
50g víz0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g törökmogyoró1258 kcal
-
100g cukor387 kcal
Máz
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
Összesen
7308
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
13.5g tojás17 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
8.4g finomliszt30 kcal
-
1.5g szőlőmagolaj13 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
19.7g tej11 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
9.9g törökmogyoró62 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
Máz
-
9.9g tejcsokoládé53 kcal
-
9.9g tejcsokoládé53 kcal
-
2.5g étcsokoládé13 kcal
-
1g szőlőmagolaj9 kcal
Összesen
360
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
610
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.7 g
Zsír
-
Összesen 420.4 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 170 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5830.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 1728 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 715 mg
-
Foszfor 2248 mg
-
Nátrium 895 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 29 mg
Szénhidrát
-
Összesen 770.7 g
-
Cukor 534 mg
-
Élelmi rost 44 mg
Víz
-
Összesen 292.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1312 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 932 mg
-
Retinol - A vitamin: 1294 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1287 micro
Összesen
7308
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 38 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
360
kcal
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat a cukorral robotgéppel összekeverjük, míg a massza fehéredni nem kezd, majd hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
- Egy nagy gáztepsit (nálam 39x40 cm) kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát elterítjük rajta, ügyelve arra, hogy egyforma vastag legyen mindenütt.
- 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Félretesszük hűlni.
- Egy 40 cm-es őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, és a kihűlt tésztával beborítjuk a falát. A végeibe is beszabunk a piskótából egy-egy félkört.
Krém
- A vizet felforrósítjuk, elkeverjük benne a zselatint.
- A tejet a főzés nélküli pudinggal 2-3 perc alatt besűrítjük, majd hozzáadjuk a zselatint is és a cukrot, tovább keverjük.
- Késes darálóban a héjától megfosztott törökmogyorót a cukorral finomra daráljuk, és a krémbe keverjük.
- A piskótával kibélelt formát megtöltjük a krémmel színültig, majd a tetejét is lefedjük piskótalappal.
- Az egész formát becsomagoljuk fóliába, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni.
Máz
- Másnap reggel vízgőz felett felmelegítünk 20 dkg mogyorós tejcsokoládét egy kanál szőlőmagolajjal, és a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk, elsimítjuk (ez lesz a kinder bueno alja). Hűtőbe tesszük dermedni.
- Míg hűl, a sima tejcsokoládét szintén vízgőz fölött felolvasztjuk egy kanál szőlőmagolajjal.
- A megdermedt tortát egy hosszú tálra vagy tálcára borítjuk, és a tésztát a felolvasztott tejcsokoládé felével, ecsettel bevonjuk, majd mélyhűtőbe tesszük dermedni. Ha megszilárdult, az olvasztott csokoládé másik felével is bevonjuk a tésztát. Két réteg csokoládé elég vastag réteget képez a tésztán.
- Az étcsokoládét is felolvasztjuk vízgőz felett, és kanállal végigcsorgatjuk a megszilárdult tejcsokoládé tetején. Hűtőben megszilárdítjuk ezt a réteget is.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 p
- Sütés ideje: 10 p
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x39
Meglepetésnek készítettem egy kollégám fiának. Először kétségbe estem, hogyan lehet jó kinder tortát készíteni. Elolvastam millió receptet, de végül is azokhoz az anyagokhoz nyúltam, amit egyébként is szoktam használni.