r
Nosalty Logó

Kinder Bueno torta Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kinder Bueno torta Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 610 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 7308 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 360 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 610 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    420.4 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5830.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1728 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    2248 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    770.7 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1294 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 7308 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 360 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral robotgéppel összekeverjük, míg a massza fehéredni nem kezd, majd hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Egy nagy gáztepsit (nálam 39x40 cm) kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát elterítjük rajta, ügyelve arra, hogy egyforma vastag legyen mindenütt.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Félretesszük hűlni.
  4. Egy 40 cm-es őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, és a kihűlt tésztával beborítjuk a falát. A végeibe is beszabunk a piskótából egy-egy félkört.

Krém

  1. A vizet felforrósítjuk, elkeverjük benne a zselatint.
  2. A tejet a főzés nélküli pudinggal 2-3 perc alatt besűrítjük, majd hozzáadjuk a zselatint is és a cukrot, tovább keverjük.
  3. Késes darálóban a héjától megfosztott törökmogyorót a cukorral finomra daráljuk, és a krémbe keverjük.
  4. A piskótával kibélelt formát megtöltjük a krémmel színültig, majd a tetejét is lefedjük piskótalappal.
  5. Az egész formát becsomagoljuk fóliába, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni.

Máz

  1. Másnap reggel vízgőz felett felmelegítünk 20 dkg mogyorós tejcsokoládét egy kanál szőlőmagolajjal, és a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk, elsimítjuk (ez lesz a kinder bueno alja). Hűtőbe tesszük dermedni.
  2. Míg hűl, a sima tejcsokoládét szintén vízgőz fölött felolvasztjuk egy kanál szőlőmagolajjal.
  3. A megdermedt tortát egy hosszú tálra vagy tálcára borítjuk, és a tésztát a felolvasztott tejcsokoládé felével, ecsettel bevonjuk, majd mélyhűtőbe tesszük dermedni. Ha megszilárdult, az olvasztott csokoládé másik felével is bevonjuk a tésztát. Két réteg csokoládé elég vastag réteget képez a tésztán.
  4. Az étcsokoládét is felolvasztjuk vízgőz felett, és kanállal végigcsorgatjuk a megszilárdult tejcsokoládé tetején. Hűtőben megszilárdítjuk ezt a réteget is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x39
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17545
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kinder Bueno torta Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Meglepetésnek készítettem egy kollégám fiának. Először kétségbe estem, hogyan lehet jó kinder tortát készíteni. Elolvastam millió receptet, de végül is azokhoz az anyagokhoz nyúltam, amit egyébként is szoktam használni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.