Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder bueno sandraa konyhájából

Kinder bueno sandraa konyhájából
Kinder bueno sandraa konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat keresgéltem, hogy számomra megfelelő receptet találjak, de mindenhonnan csak a krémet tudtam felhasználni. Az én sütimen nincsen tejszínhab, hisz az igazi buenon sincs tejszínhab, de ugyanakkor ropogós a két krém közé, illetve a tetejére került csokimáz miatt.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A cukrot és a tojást habosra keverjük.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, elvegyítjük.
  4. A margarint felolvasztjuk.
  5. A tejet, margarint és sütőporos lisztet felváltva adagoljuk a tojásos masszához. Ha szükséges, adjunk hozzá még tejet (szükséges!!!).
  6. Kivajazott-lisztezett nagy gáztepsibe öntjük, 10-15 perc alatt megsütjük. (Lapos lesz, de a később ezt kettévágjuk, egyik az alja, másik a teteje lesz, így tulajdonképpen egy fél gáztepsinyi sütink lesz.)
  7. A krémhez a pudingport és a lisztet kevés tejben feloldjuk, a maradék tejet pedig a cukorral együtt feltesszük forrni.
  8. Amikor forr a tej, hozzáadjuk a pudingot és besűrítjük, majd kihűtjük.
  9. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint, és kettévesszük a masszát.
  10. Az egyik részbe került a mogyorókrém, a másikba a kakaópor.
  11. A süti összeállítása: a piskótát hosszában (nem keresztben!!!!) kettévágjuk. Erre kerül először a mogyorókrémes massza.
  12. Olvasszunk csokit, és csurgassuk rá a mogyorókrémre (nem kötelező). Várjunk, míg picit megdermed, erre került a kakaós krém, majd a piskóta másik fele, és csokimáz.
  13. Hűtőbe tesszük, míg megdermed.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 959
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sandraa

Mióta szakács: 2012.08.29.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

A legfinomabb kinder bueno, kinder szelet, pudingos kinder süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

625
tojás 1 db
finomliszt 25 dkg
cukor 15 dkg
tej 2.5 dl
sütőpor 1 csomag
margarin 5 dkg
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
margarin 20 dkg
cukor 15 dkg
nutella 5 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
csokoládé 10 dkg