r
Nosalty Logó

Édes-savanyú zöldséges kínai

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Barbi84
Édes-savanyú zöldséges kínai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 991 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2498 micro
  • β-karotin
    6165 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1905 micro
Összesen 991 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7499.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    2738 mg
  • Nátrium
    3617 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.2 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1705.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2557 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1356 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    9992 micro
  • β-karotin
    24659 micro
  • β-crypt
    345 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7618 micro
Összesen 3963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    375 micro
  • β-karotin
    924 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra aprítjuk. Kevés olajon pároljuk.
  2. Amíg a hagyma párolódik, megtisztítjuk a répát, és vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához. Meglocsoljuk szójaszósszal, és kb. 10-15 percet még hagyjuk a tűzön.
  3. Ezután következik a zöldborsó, további 5 percig pároljuk. Ha fagyasztott a csemegekukoricánk, akkor az is ilyenkor kerüljön bele az ételbe, ha dobozos, akkor elég a legvégén.
  4. A csirkemellet apró kockákra/csíkokra vágjuk, sózzuk. A zöldségekhez adjuk. Alappor esetén kb. 2 dl vízzel felöntjük, szósz esetén max. 1 dl-rel. 5-8 percig főzzük.
  5. Köretként rizst szolgálunk fel.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3967
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Barbi84 37 recept

A zöldségek más zöldséggel is helyettesíthetők.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...