Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós magvas kiflik thang zonggal

Ropogós magvas kiflik thang zonggal
Ropogós magvas kiflik thang zonggal
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A NoSalty oldalán találkoztam a "thang zong" módszerrel, amit japán eredetre vezetnek vissza. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy ilyen kifejezés a japán nyelvben nincsen, véleményem szerint kínaiul van. Nos sok mindenki kipróbálta, így nekiálltam én is:-)) Isteni kifliket sikerült vele készítenem!

hozzávalók / 12 adag

Thang zong készítése

Kifli tészta készítése

Tetejére

ajánlat

Thang zong nélkül is elkészíthetjük, de így finomabb:-)))

Szólj hozzá!

elkészítés

Thang zong készítése

  1. Egy kisebb palacsintasütőben a vizet, tejet és lisztet összekeverjük, és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Egy ragacsos valamit kapunk, de ne ijedjünk meg, jó lesz az:-)
  2. Én előző nap este el szoktam készíteni, amikor másnapra sütést tervezek.

Kifli tészta készítése

  1. A liszteket keverjük össze. Az élesztőt futtassuk fel egy kis cukorral és sóval a meleg vízben. A maradék cukrot és sót keverjük a lisztekhez.
  2. Ezután a vajat kicsit olvasszuk fel, majd tegyük félre. A tészta hozzávalóihoz adjuk a kihűlt thang zongot, és gyúrjuk össze az összes alapanyagot, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat. Ha úgy érezzük, hogy egy kis víz vagy liszt még kell a rugalmas állaghoz, adjunk hozzá nyugodtan.
  3. Az elkészült tésztát tegyük meleg helyre, takarjuk le nedves konyharuhával, és hagyjuk megkelni.
  4. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd egy rudat készítünk belőle. Kétfelé vágjuk, az egyik felét félretesszük. A másik felét gömbölyűre formázzuk, és vékonyra kinyújtjuk.
  5. A kinyújtott tésztát pizzavágóval vagy éles késsel cikkekre vágjuk, és a nagyobbik felénél kezdve feltekerjük kifli formába. Sütőpapíros tepsire rakjuk, majd meleg helyen hagyjuk fél órát még kelni. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
  6. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és a megkelt kifliket megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, napraforgómaggal, ki mivel szeretné. Aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt, majd a még forró kifliket megkenjük egy pici vízzel.
  7. Hagyjuk kihűlni, és már csak jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 831
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: perec, pita, hamburger-buci, bagel, burek, zsemle, édes leveles, briós, croissant, buci

egyéb elnevezések

házi kiflik, kifli thang zonggal, magos kiflik, ropogós kiflik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

131
víz 1 dl
tej 1 dl
finomliszt 3 evőkanál
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
finomliszt 15 dkg
instant élesztő 5 g
nádcukor 1 teáskanál
1.5 teáskanál
víz 1.8 dl
vaj 20 g
tojássárgája 1 db
szezámmag 2 teáskanál
napraforgómag 2 teáskanál
víz 1 dl