r
Nosalty Logó

Ropogós magvas kiflik thang zonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Ropogós magvas kiflik thang zonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Thang zong készítése

Kifli tészta készítése

Tetejére

Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Thang zong készítése

Kifli tészta készítése

Tetejére

Összesen 1552 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Thang zong készítése

Kifli tészta készítése

Tetejére

Összesen 174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5103.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    3578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 1552 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Thang zong készítése

Kifli tészta készítése

Tetejére

Elkészítés

Thang zong készítése

  1. Egy kisebb palacsintasütőben a vizet, tejet és lisztet összekeverjük, és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Egy ragacsos valamit kapunk, de ne ijedjünk meg, jó lesz az:-)
  2. Én előző nap este el szoktam készíteni, amikor másnapra sütést tervezek.

Kifli tészta készítése

  1. A liszteket keverjük össze. Az élesztőt futtassuk fel egy kis cukorral és sóval a meleg vízben. A maradék cukrot és sót keverjük a lisztekhez.
  2. Ezután a vajat kicsit olvasszuk fel, majd tegyük félre. A tészta hozzávalóihoz adjuk a kihűlt thang zongot, és gyúrjuk össze az összes alapanyagot, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat. Ha úgy érezzük, hogy egy kis víz vagy liszt még kell a rugalmas állaghoz, adjunk hozzá nyugodtan.
  3. Az elkészült tésztát tegyük meleg helyre, takarjuk le nedves konyharuhával, és hagyjuk megkelni.
  4. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd egy rudat készítünk belőle. Kétfelé vágjuk, az egyik felét félretesszük. A másik felét gömbölyűre formázzuk, és vékonyra kinyújtjuk.
  5. A kinyújtott tésztát pizzavágóval vagy éles késsel cikkekre vágjuk, és a nagyobbik felénél kezdve feltekerjük kifli formába. Sütőpapíros tepsire rakjuk, majd meleg helyen hagyjuk fél órát még kelni. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
  6. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és a megkelt kifliket megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, napraforgómaggal, ki mivel szeretné. Aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt, majd a még forró kifliket megkenjük egy pici vízzel.
  7. Hagyjuk kihűlni, és már csak jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1250
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 07.

Ajánló

Thang zong nélkül is elkészíthetjük, de így finomabb:-)))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós magvas kiflik thang zonggal
Nihonka 340 recept

A NoSalty oldalán találkoztam a "thang zong" módszerrel, amit japán eredetre vezetnek vissza. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy ilyen kifejezés a japán nyelvben nincsen, véleményem szerint kínaiul van. Nos sok mindenki kipróbálta, így nekiálltam én is:-)) Isteni kifliket sikerült vele készítenem!

Hozzávalók

Thang zong készítése

Kifli tészta készítése

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek