Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kifli

Kifli
Kifli
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos már nem tudom, hogy honnan szereztem ezt a receptet, de azt gondolom, hogy jól tettem, hogy megszereztem. Minden héten 1-2 alkalommal kell sütnöm a gyerekeknek. Az egész család kedvence lett. Jobb, mint a bolti. Önmagában is ízletes, de nyugodtan elkészíthető szendvicsnek is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A kiflik tetejét kenés után meg szoktam még szórni reszelt sajttal, durva szemű sóval, mákkal, szezámmal, stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha van, akkor kenyérsütőgépbe rakjuk a hozzávalókat. Ha nincs, akkor kézzel összeállítjuk a tésztát.

  • Dagasztás és előkelesztés után kivesszük a tésztát, és lisztezett deszkára tesszük. A tésztát átgyúrjuk, majd két gombócot formálunk. Kb. fél cm vastagra, kör alakban nyújtjuk. 6 cikkre vágjuk, majd a szélétől, a csúcs felé betekerjük. (12 db lesz belőle.)
  • A kapott kifliket patkó alakban meghajtjuk, és vékonyan kikent, vagy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük úgy, hogy kelés közben legyen helye. Langyos helyen duplájára kelesztjük.

 

 

 


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 360
elküldve: 1
receptkönyvben: 259
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: bagel, pita, perec, zsemle, édes leveles, buci, briós, hamburger-buci, croissant, burek

egyéb elnevezések

party kifli, házi kifli

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

osztriga
OsztriGa / osztriga Tue, 2011-03-22 21:17

Ma megsütöttem, nagyon finom lett!! Talán egy kicsit kevesebb sót teszek bele legközelebb. Igazán gyorsan elkészült, jó kis vacsora lett.

Köszönöm! T.

Szewi
Szewi / Szewi Wed, 2011-03-23 08:52

Igen, a só az ízlés dolga. Kedves egészségetekre! Már engem is nyúzott a fiam ma reggel, hogy süssek, mert már rég volt (a múlt vasárnap, ma van szerda). Éva

koncz159159
koncz159159 Sun, 2010-10-24 14:14

ebből a mennyiségből kb. 1tepsinyi lesz ??? 12db ? A sajtot már a leglején ráteszed vagy csak a vége felé ??
köszönöm !

Szewi
Szewi / Szewi Sun, 2010-10-24 18:11

Szia! Igen, 12 db. De nagyok a kiflik (majdnem mint egy bolti kifli), és jó tömörek (nem úgy, mint a bolti kifli), van bennük anyag.
Jogos a másik kérdés. Bár a szórást nem írtam oda, de az ott van a 4. pontban, hogy mikor megkeltek a kiflik, akkor kenem meg a tojással. Ekkor történik a szórás is.
Jó étvágyat hozzá! Éva

andymo
andymo / andymo Thu, 2010-09-23 21:04

Ma megcsináltam én kis naiv csak fél adagot gondolván 8 kifli bőven elég nekünk ma vacsira és holnap reggelire.
Nos annyira jól sikerült hogy el kellett tegyem az asztalról amikor már csak 4 volt sütés után 10 perccel!
Azt hiszem nálunk heti rendszerességgel fog készülni messze felül múlja a bolti kiflit ! És tényleg gyorsan elkészül!
Köszönöm a szuper receptet!

Szewi
Szewi / Szewi Fri, 2010-09-24 08:07

Én is köszönöm az elismerést. A minap én is csináltam. Detto ugyanez. Du. megsütöttem, estére, a vacsira a 12 db-ból maradt három. Mondjuk, már vacsi nem is kellett ezek után.
Minden esetre, EGÉSZSÉGETEKRE!

Szewi
Szewi / Szewi Wed, 2010-09-15 23:37

Szia Kati! most raktam fel a teljeskiőrlésű bucik receptjét. Nem tudom, mikor lesz látható, esetleg akkor figyeld! Éva

gara
gara Sat, 2010-09-11 14:27

Kedves Éva!
Én csak most találtam erre a receptre, ki is próbáltam azonnal és nagyon jól sikerült. Köszönhető a jó receptnek:-) Ha lenne a tarsolyodba teljeskiörlésű lisztből készült azt is meg köszönném .Kati

Szewi
Szewi / Szewi Sat, 2010-09-11 19:03

Szia Kati! Örülök, hogy nektek is bejött. Van teljeskiörlésű receptem is, csak energiám nincs a 4 gyerkőc mellett. De ígérem, hogy pár napon belül teszek fel majd.
Éva

Gombóc Artúr
Gombóc Artúr Thu, 2010-05-13 17:42

ISTENI!!!!!!!! Megsütöttem és csak esszük, esszük........
Kenyérsütőben tészta programon kelesztettem... Nagyon háziasszonybarát recept :)
Külön örülök a "kevés" élesztőnek, ugyanis semmi élesztős utóíze nincs a péksütinek!!!!!!!
Köszönet érte!

Szewi
Szewi / Szewi Thu, 2010-05-13 19:15

Örülök nagyon, hogy ízlik. Nálunk is nagy sláger. Kedves egészségetekre!

Szewi
Szewi / Szewi Fri, 2010-05-07 13:57

Szia Edit888!
Az az igazság, hogy nálunk egy ilyen tepsinyi elfogy elég hamar. 4 gyerek van. Múltkor ugyan maradt 2 db, kis nylon zacsiba raktam, és nekem még jobban ízlett, mint a friss sütés. Hogy tovább meddig marad el, tényleg nem tudom. Minden esetre, jó étvágyat hozzá! Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-05-07 12:42

Kedves Éva!
Másnapra mennyire lehet frissen tartani? Gondoltam az esti sütés reggelire lenne szervírozva....
Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-06 08:56

MEGLÁTJUK MI SÜL KI BELŐLE

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-06 08:50

MEGLÁTJUK MI SÜL KI BELŐLE

404
finomliszt 50 dkg
tejföl 2 ek
friss élesztő 2 dkg
vaj 5 dkg
2 tk
cukor 1 ek
víz 2.5 dl
burgonyapehely 3 dkg