r
Nosalty Logó

Házi kifli 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Házi kifli 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3727 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 304 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 621 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6818.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    4856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    854 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 3727 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Míg az élesztő kel, a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd összedolgozzuk a tejes élesztővel és a tejföllel. Lágy tésztát kell kapjunk.
  2. A megdagasztott tésztát kb fél órát kelesztjük (legalább a duplájára), majd ismét átdolgozzuk és négy részre osztjuk.
  3. Az egyes részeket egyenként kb. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és négy vagy nyolc részre vágjuk (háromszögekre) attól függően, hogy hagyományos nagy kifliket, vagy kisebb "falatkákat" szeretnénk készíteni.
  4. A kis háromszögeken még nyújtunk egy keveset, majd a szélesebbik felénél feltekerjük és kiflit formázunk belőlük.
  5. Enyhén kivajazott tepsire tesszük, majd lekenjük sózott tojással vagy vízzel, attól függően, hogy puhább vagy ropogósabb külsejű kiflit szeretnénk.
  6. A sütőt bekapcsoljuk és teszünk bele vizet párologni, amit hagyjunk is folyamatosan benne és ha elpárologna, akkor pótoljuk. A kifliket megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 45952
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Ajánló

Frissen, melegen magában is nagyon finom, de vajjal megkenve másnap is nagyon ízletes. A kisebbekbe töltöttem kolbászt is és hát mit mondjak: nagyon finom. Persze ez valóban csak melegen az igazi!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jobb, mint a bolti.

Hozzászólások

k.margaréta

Kedves Debmo! Ez nagyon gusztusos, még sohasem készítettem ilyen kiflikét, de ezt meg kell csinálnom! Köszi a receptet! Üdv. Margit

Debmo

Kedves Margaréta A kifli valóban nagyon finom, nem fogsz benne csalódni. Ilyet még a boltban sem lehet már kapni.

Törölt felhasználó

De jól néz ki ! :D A hosszabb oldaltól kell kezdeni a föltekerést ugye?

Debmo

Kedves Hencsili! Igen, a feltekerést a hosszabb oldalról kell elkezdeni és minél több a tekerés annál lazább sülés után a kifli szerkezete. Sok sikert, remélem elkészíted.:)

Debmo

Kedves NoSalty! Köszönöm a kiemelést, megtisztel?.

Törölt felhasználó

Szia Debmo! Én csak azt szeretném megkérdezni melyikkel kell megkenni ha puha kiflit szeretnék készíteni. Én még kezd? süt? vagyok El?re is köszönöm a válaszodat! Szia

Debmo

Szia Typer! Enyhén sózott tojással kell megkenni ahhoz, hogy jó puha kifliket kapj. A süt?be feltétlenül tegyél vizet, mert akkor lesz tökéletes a kifli. Remélem sikerrel jársz, és ízleni fog. Jó sütögetést.

Törölt felhasználó

Szia Debmo! Most sütöm a kifliket. Nagyon jól néz ki. Megírom majd milyen lett. Szia

Törölt felhasználó

Szia Debmo! Sikerült és isteni finom lett! A páromnak holnap ebb?l készítem a reggelit. Szia

Debmo

Szia Typer! Nagyon örülök, hogy jól sikerült és hogy ízlik. Én is nagyon szeretem, mert még másnap is nagyon finom. Én a hétvégén kakaóval töltöttem meg és a tésztáját kicsit édesebbre csináltam. Nagyon jó lett, legközelebb lekvárral is kipróbálom.

gigi256

Kedves Debmo! Mi úgy jártunk,hogy hétvégén vasárnap reggelre semmi pékárunk nem maradt.Gondoltam egyet,és kipróbáltam a kifli receptedet.Mire családom magához tért,már az asztalon g?zölögtek a finom,friss kiflik.Nagyon örültek neki. Finomra sikerült. Köszönjük szépen. Üdv.Ági

Debmo

Szia Ági! Nagyon örülök, hogy jól sikerült a kifli, gondolom a családodnak jól esett a gondoskodásod. Gratula érte! Szép napot. Üdv: Debmo

Edi

Ebb?l körülbelül hány darab kifli lesz? Elég nagy adagnak t?nik.

Debmo

Szia Edi! Ebb?l a mennyiségb?l 16 nagykifli, vagy 32 kiskifli lesz, attól függ?en, hogy a megkelt tésztát hogyan dolgozod fel. Remélem tudtam segíteni. Próbáld ki, mert szerintem nagyon finom és tényleg még másnap is friss puha marad. Jó sütögetést.

Edi

Köszönöm hogy válaszoltál :) Mindenképpen ki fogom próbálni, nem rég kezdtem el kenyeret sütni, és kezdek nagyon belejönni a dolgokba, a kifli és a zsemle lesz a következ?! :) Gondolod hogy ha megszórom sajttal a tetejét és úgy sütöm ki akkor is jó lesz?

Debmo

Szia Edi! Szerintem a kifli magában is nagyon finom, bár én is nagyon szeretem a sajtos dolgokat, de én nem tennék rá. El?ször talán próbáld ki úgy, hogy csak egy-két darabra tegyél, hogy érezd a különbséget. Minden esetre ha megcsináltad, akkor írd meg, hogy melyik változat a jobb. Szép napot, szia

bzsolto

Én csak ezt a feltekerést nem tudom elképzelni, abszolút kezd? vagyok a témában. Van err?l valami videó, hogy lássam?

Debmo

Szia Zsolto! Szerintem a youtube-n találsz hozzá videót, de nem bonyolult. Amikor körre kinyújtod és mint egy tortát felszeleteled, akkor tulajdonképpen egyenl? szárú háromszögeket kapsz. Ezeket kell úgy feltekerni, hogy az "alap" fel?l, azaz nem a csúcstól, hanem a hosszabbik részr?l indulva szépen felgöngyölíted. Amikor ezzel megvagy, akkor a két végét kicsit magad fele hajlítod, hogy félhold alakú legyen. Remélem elég érthet? voltam, de biztos találsz hozzá videót is. Szép napot.

Zsanett111

Szia Nekem az lenne a kérdésem, hogy tejföl helyett szerinted használhatok tejszínt vagy natúr joghurtot....Sajnos itt ahol élek nem lehet kapni tejfölt....Nagyon jól néznek ki ezek a kiflik, mindenképpen meg szeretném csinálni...Várom válaszodat...El?re is köszönöm...

Törölt felhasználó

Sya :) Bocsi,h beleszólok,de van olaszban tejföl. Panna acida 12% os néven. Dico és Prix boltokban,tudsz kapni,és az Auchenben Meggle márkájut kapsz ott van szintén 12% és 24% os de ha rám hallgatsz elég a 12%os mert a 24%os eléggé tömör,alig leehet kikanalazni. Natur joghurt és tejszín keverékével esetleg elérheted a hamis tejfölt :) én már próbáltam így sütni,de a natur joghurt magában a kevés zsírtartalom miatt nem olyan állagot biztosit...ja és ha már natur joghurtban gondolkdsz,az Eurospinben Grekk yoghurt 10% os van.az viszont már tökéletes szinte mint a tejföl :) én ma ezzel sütöm meg a kifliket ;)

Zsanett111

Szia alfaniki... Közben rátaláltam, én panna agra da cucina néven találtam méghozzá DiPiu-ban.... sokkal s?r?bb mint a miénk, de kevés tejszín hozzáadásával szinte olyan mint a mienk.... Annyira örülök, legalább végre nekiállhatok a túrógombócnak is :))) Eddig nem volt sikerem mivel tejföl nélkül nekem elképzelhetetlen volt... Jöhetnek a magyaros ízek.... Köszönöm a segítségedet... Zsanett

Törölt felhasználó

Ciao :) Jó tudni,köszi,hogy megírtad,h ott is lehet kapni,bár itt délen nem láttam még DiPiu-t..de észben tartom mostantól,ha látok ilyen boltot ,h megnézzem ;) Túrógombóc..hmmm..lehet én is a héten f?zök,most h írtad... :)

Debmo

Szia Sanett! Látom, már más válaszolt a kérdésedre, de azért én elmondom az enyémet. Ha én nem használnék hozzá tejfölt, akkor kefirt és joghurtot használnék hozzá. A tejföl azért jó, mert savanyít, ezért jobb a kefir. Szerintem :) Remélem tudtam segíteni. De ha minden kötél szakad, akkor akár a sima tej is jó. Nem egy nagy ördöng?sség :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek