Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors vendégváró óriás kifli

Gyors vendégváró óriás kifli
Gyors vendégváró óriás kifli
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből jó nagy, laktató kiflik lesznek, viszont finom puhák. Mivel nagyon hamar kész van, nagyon finom, és ráadásul laktató is, ideális vendégváró - a kifliből vágjunk karikákat, vajazzuk őket meg, vagy kenjünk rájuk májkrémet/tojáskrémet, és rakjunk rájuk sajtot, szalámit, paradicsomot, paprikát - díszítésként egy-egy olívabogyót, egy csepp mustárt, pirosaranyat - ami éppen van otthon. Csináljunk többfélét, hogy mindenki megtalálhassa azt, ami neki legjobban tetszik, és az esetleges vega vendégeknek is legyen valami.:) Egy tálcára halmozva és minden karikába egy-egy fogpiszkálót tűzve nagyon mutatós falatkákat kaphatunk, amit imádni fognak a vendégek - ráadásul az egész művelet onnantól kezdve, hogy elkezdtük a sütést, kevesebb mint egy óra alatt letudható. Ha édesen (lekvárral, mézzel) is esszük, akkor a "nem sós" változatot készítsük, de egyébként szerintem finomabb sósan - én különösen odavagyok ezért a perec-só szerű bevonatért.:))

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sós kiflihez

ajánlat

Reggelire egy pohár kakaóval sem megvetendő, de én egy negyed kifli után nem bírtam többet enni - számolni kell vele, hogy jó laktató kiflikről van szó.:))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A lisztet és az élesztőt összekeverjük egy tálban, majd beleütünk egy tojást, és hozzáadjuk a vajat, sót és a tejet. Jól összegyúrjuk. Nem kell dagasztani, csak addig gyúrjuk, ameddig szépen összeáll a tészta.
  3. Kétfelé szedjük a tésztát, és mindkét részből egy-egy kiflit formázunk (háromszöget nyújtunk a tésztából, és az egyik oldalnál kezdve feltekerjük, majd kicsit meghajlítjuk). A kész kifliket sütöpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőlapra tesszük.
  4. Egy pohárba vagy kis tálba felütjük a maradék 1 tojást, és jól kikeverjük a paprikával. Ezzel megkenjük a kifliket.
  5. Betesszük a kifliket a sütőbe, és 15 perc alatt készre sütjük őket. 
  6. Ha sós kiflit csinálunk, akkor közben egy kis tálban összekeverjük a 2 ek lisztet és a fél ek sót 6 ek vízzel. Egy kanállal csorgassuk rá a megsült kiflikre, és még 10 percre tegyük vissza, hogy szépen rászáradjon a só.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 799
elküldve: 6
receptkönyvben: 149
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Anita P.

Mióta szakács: 2011.12.31.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: buci, croissant, bagel, zsemle, briós, édes leveles, hamburger-buci, pita, perec, burek

egyéb elnevezések

sós kifli, kiflikenyér, óriási kifli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hazafi
Hazafi Sun, 2017-05-14 11:48

Nagyon Finom! De en csaltam :) mert mustaros virslivel tekertem fel ! isteni ;)

szentkuti75
szentkuti75 Sat, 2013-01-05 00:13

Nnnna....Most lett kész,dupla adaggal!! :) Reszeltem sajtot is bele,mielőtt feltekertem,plusz a tetejére is,plusz a sós öntet! :) Sikere lett!!Köszönöm a receptet!!

Dr Szirovicza Éva
Dr Szirovicza Éva Fri, 2012-12-14 16:47

Kedves Anita!
Azt hiszem, véletlenül odatévedt egy nulla a vaj elé. A fél kg soknak tűnik. Köszönöm a receptet, kipróbálom. Kellemes ünnepi készülődést kívánok: Sz.Éva

Anita P.
Anita P. / Anita P. Fri, 2012-12-14 16:52

50 grammnak kellett volna lennie 50 dkg helyett, javítottam a receptet :) Kellemes ünnepeket neked is :)
Anita

425
1 csipet
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 0.5 tasak
tojás 2 db
vaj 50 g
tej 2 dl
fűszerpaprika 1 kk
finomliszt 2 evőkanál
0.5 ek
víz 6 ek