Kézműves reform vega burger
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyuszi konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
A buci
-
50g sovány túró47 kcal
-
30g zabpehely114 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A "husi"
-
50g zöldborsó41 kcal
-
19 kcal
-
30g zabpehely114 kcal
-
20g trappista sajt70 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
14 kcal
Plusz töltelékek
-
72g paradicsom13 kcal
-
14g salátalevél2 kcal
-
80g kígyóuborka12 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
Összesen
600
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
A buci
-
250g sovány túró235 kcal
-
150g zabpehely569 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A "husi"
-
250g zöldborsó203 kcal
-
150g franciasaláta alap96 kcal
-
150g zabpehely569 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
71 kcal
Plusz töltelékek
-
360g paradicsom65 kcal
-
70g salátalevél9 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
Összesen
2991
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
A buci
-
10.4g sovány túró10 kcal
-
6.2g zabpehely24 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A "husi"
-
10.4g zöldborsó8 kcal
-
6.2g franciasaláta alap4 kcal
-
6.2g zabpehely24 kcal
-
4.2g trappista sajt15 kcal
-
3.7g lilahagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Plusz töltelékek
-
15g paradicsom3 kcal
-
2.9g salátalevél0 kcal
-
16.7g kígyóuborka2 kcal
-
3.7g lilahagyma1 kcal
-
6.2g trappista sajt22 kcal
Összesen
124
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1553 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 279.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 1333 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 1853 micro
-
Lut-zea 2228 micro
Összesen
600
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 170.8 g
Zsír
-
Összesen 115.8 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 668 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7764.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 2138 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 716 mg
-
Foszfor 2894 mg
-
Nátrium 1785 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 320.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 1397.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1515 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 977 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 582 micro
-
Kolin: 589 mg
-
Retinol - A vitamin: 937 micro
-
α-karotin 459 micro
-
β-karotin 6663 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 11140 micro
Összesen
2991
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 386 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
A buci
A "husi"
-
25 dkg zöldborsó
-
15 dkg franciasaláta alap
-
15 dkg zabpehely
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek paprikakrém
Plusz töltelékek
-
2 nagy db paradicsom
-
10 közepes db salátalevél
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 közepes db lilahagyma
Elkészítés
A buci
- Mindent keverjünk össze egy tálban.
- Kicsit hagyjuk pihenni a masszát. Fontos, hogy ne legyen túl folyós, mert akkor nem lehet belőle "bucit" készíteni.
- Formázzunk belőle 5 darab gombócot, és helyezzük a sütőlapra.
- Előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 25 perc sütést igényel.
A "husi"
- Főzzük meg a zöldségeket egyszerre sós vízben. Majd pürésítsük őket (botmixerrel vagy burgonyanyomóval). Darabos legyen, ne túl pépes!
- Minden további hozzávalót beleteszünk, a sajtot nagy lyukú reszelővel reszeljük bele. Összedolgozzuk a masszát, majd pihenni hagyjuk.
- Kb. a buci átmérőjéhez képest lapos kis fasírtokat formázunk belőle.
- Egy palacsintasütőben, olajon/zsiradékon mindkét oldalát megpirítjuk a "hamburgerpogácsáknak".
Plusz töltelékek
- Összeállítjuk a hamburgereket. Opcionálisan mindenki azt a zöldséget tegye bele, amit elképzel. Mehet bele öntetnek mustár is akár.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5279
- Feltöltés dátuma: 2017. október 19.
Ajánló
Száraz Juhász Rosét ajánlanék hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
nyuszi konyha
3 recept
Egyik nap nagyon szerettem volna hamburgert enni, így jutott eszembe ez az ötlet. Ki akartam próbálni, milyen lehet hús nélkül. Buci nem volt itthon, így sütnöm kellett azt is hozzá. Isteni a recept. Minden összepasszol. Remélem, aki elkészíti, örömét leli majd benne.