Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kevert diós almatorta

Kevert diós almatorta
Kevert diós almatorta
70 perc / előkészület: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy borongós, esős őszi délutánt szerettem volna feldobni ezzel az általam kreált almatortával. Családom minden tagjának jobb lett tőle a kedve, és mondanom sem kell, morzsája sem maradt estére!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Kínálhatjuk rummal higított baracklekvárral vagy tejszínhabbal is.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lágy margarint a tojásokkal, a kristály- és vaníliás cukorral alaposan kikeverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport.
  3. A tojásos keverékhez adjuk a citromhéjat és levet, és kanalanként a sütőporos lisztet.
  4. Egy peremes piteformát kikenünk vajjal és belisztezünk, ebbe simítjuk bele a tésztát és megszórjuk a darált dióval.
  5. Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk és keskeny szeletekre vágjuk.
  6. A formába szépen körkörösen egymás mellé rakosgatjuk az almaszeleteket.
  7. A tetejét megszórjuk a cukros fahéjjal és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 448
elküldve: 1
receptkönyvben: 215
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kevert tésztás almatorta, kevert tésztás almatorta dióval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nekob611
nekob611 / nekob611 Tue, 2011-11-08 20:56

Kipórbáltuk a receptet egy születésnapon és nagy siker volt! Egyszerű elkészítés még kezdőknek is:P és az íze, illata is mennyei:)

Redy28
Redy / Redy28 Thu, 2010-10-07 20:36

Szia Bogi!
Nemcsak szép, de finom is! Remélem nálatok is sikert arat majd.
ü
Edit