Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszínű sütemény Kitti konyhájából

Kétszínű sütemény Kitti konyhájából
Kétszínű sütemény Kitti konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi családi recept, egyszerű és finom.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két tálba készítjük el a tésztákat (az egyik sima, a másik kakaós lesz).
  2. Az egyik tálba összekeverjük a tojást, cukrot, szalalkálit.
  3. Majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sót és a zsírt. Jól összekeverjük.
  4. A másik tálba ugyanezeket a műveleteket végrehajtjuk. Annyi különbséggel, hogy hozzákeverjük a kakaóport is.
  5. Külön-külön kisütjük a tésztákat (nagy tepsibe). Arra ügyeljünk, ha kisültek a lapok, ne fordítsuk fel azokat.
  6. A két lap közé lekvárt kenünk, majd porcukorral hintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 053
elküldve: 0
receptkönyvben: 138
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kitti

Mióta szakács: 2012.02.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fekete-fehér sütemény, lekváros sütemény, kakaós piskóta szilvalekvárral

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reta
Reta Thu, 2012-02-23 18:20

Köszi a választ. De még megszeretném kérdezni a tepsiből hogy vegyem ki ha nem felboritva vagyis kiboritva, vagy mire gondoltál amikor a receptben irtad hogy a lapokat ne forditsuk fel. És a lapokat ketté kell vágni ? - a fehéret és a barnát - mert hogy a képen az egyiknek a barna része felül van, a másiknak meg alul ?
Bocsi hogy ilyen egyszerű és nem értem meg, hiszen nem most sütök elöször, de valahogy ezt nem értettem meg.

kitti93
Kitti / kitti93 Thu, 2012-02-23 20:04

Szia!
Ki lehet borítani, csak akkor jól ki kell lisztezni a tálcát, ahová kiborítod, csak azért írtam, mert már néhányszor jártam úgy, h a melegtől kicsit letapadt, és amikor felfordítottam a tésztát, nem volt olyan szép, de ha kilisztezzük a tálcát, akkor nem lesz gond, illetve, ha rögtön felfordítjuk.
Egy nagy tepsibe kisütöd először pl. a fehéret és keresztbe kettévágod, majd ugyanezt megteszed a barnával is.
Majd a fehér lap egyik felére (amit kettévágtunk) tesszük a lekvárt és úgy rá a barna lapot.
A keresztbe kettévágott barna lapra a lekvárt és úgy rá a fehéret.
(Egyébként ezt csak azért szoktam így csinálni, h mutatós legyen, az eredeti családi receptbe a kisült fehér lap kerül alulra, rá a lekvár, majd rá a barna lap, csak így egyszerűen, az ízén nem változtat, de tálcán jobban mutat felváltva)

Reta
Reta Tue, 2012-02-21 20:50

Szeretnem megkérdezni hogy a hozzavalokat elosztjuk két fele hogy 2 edénybe kavarjuk össze, vagy a hozzávalókat meg kell duplázni ? Manyi

kitti93
Kitti / kitti93 Wed, 2012-02-22 11:22

Kedves Manyi!
Az előbbi, tehát a hozzávalókat kell felezni ;) Illetve nagyméretű tepsibe sütjük :)

kitti93
Kitti / kitti93 Mon, 2012-02-20 21:01

Illetve a szalalkáli a sütőport helyettesíti, ettől jön fel a sütemény, ezért is kell bele 2 csomaggal :)

kitti93
Kitti / kitti93 Mon, 2012-02-20 20:57

2 csomag szalalkáli (más néven: ammóniumbikarbóna, szalagáré) (1 csomag kb 8-10 grammos)
1 csésze: egy normál méretű teásbögre, én nem szoktam színültig tölteni, kb. fél cm-t elhagyok...

zafirov
zafirov Mon, 2012-02-20 19:06

Szeretném megkérdezni, hogy a 2 szalakáli az mit jelent, és mekkora legyen a csésze?

1025
tojás 4 db
cukor 2 bögre
szalalkáli 2 teáskanál
tej 5 dl
finomliszt 4 bögre
2 csipet
sertészsír 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szilvalekvár 20 dkg