r
Nosalty Logó

Kétszersült meggy- és vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kenvelo
Kétszersült meggy- és vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A meggykrémhez

A vaníliakrémhez

Összesen 616 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A meggykrémhez

A vaníliakrémhez

Összesen 3690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A meggykrémhez

A vaníliakrémhez

Összesen 184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 616 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1966.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A meggykrémhez

A vaníliakrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A meggykrémhez a meggyet kissé lecsepegtetjük, és picit összevagdaljuk. Kevés vízzel, cukorral, és a rummal feltesszük főni. Amikor levet engedett, hozzáadjuk az egy csöpp vízben elkevert keményítőt. Sűrű krémmé összefőzzük. Hagyjuk kihűlni. Néha keverjünk rá, nehogy megbőrösödjön a teteje.
  2. A vaníliakrémhez feltesszük főni a tejet. A vaníliarúd kikapart belsejét hozzáadjuk és a rudat is beledobjuk. Ha forr, belekeverjük a cukrot és a kevés vízzel elkevert pudingport. Összefőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, közben néha keverjünk rá, nehogy megbőrösödjön, mert akkor csomós lesz. Ezután belekeverjük a margarint egy robotgép segítségével. Teljesen hagyjuk kihűlni.
  3. A habtejszínt (vagy a hulalát)kemény habbá verjük, és a kihűlt krémbe forgatjuk.
  4. Az alaphoz meglangyosítjuk a tejet és a rummal ízesítjük. A kétszersültek felét megmártjuk benne innen-onnan, majd egy 26 cm kapcsos tortaforma alját kirakunk vele, ahol szükséges, ott eltörjük a kétszersültet.
  5. A vaníliakrémet három felé osztjuk, a meggykrémet kettő felé. (Én kivettem egy bő evőkanálnyi szószt a meggykrémből díszítésnek.) A vaníliakrémmel kezdjük, ezt oszlassuk el a kétszersülteken, majd meggykrém, majd újra vaníliakrém, erre megint meggykrém kerül.
  6. A kétszersült másik felét is megmártjuk a tejben, majd kirakjuk vele a torta tetejét. Ezután a harmadik rész vaníliakrémmel bevonjuk. (Én a félretett evőkanálnyi meggyszósszal megpöttyöztem a tetejét.)
  7. Egy éjszakára hagyjuk a hűtőben, hogy jól összeálljon.
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7097
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétszersült meggy- és vaníliakrémmel
Kenvelo 17 recept

Elképesztően kellemes finomság, ami nagyon egyszerűen elkészíthető. Bármilyen gyümölccsel helyettesíthető. Eperrel és málnával is szuper. Legutóbb édesítővel csináltam, és a vaníliakrémbe, miután kihűlt, tettem egy csapott evőkanál mézet. A tortának rendszerint igen rövid élete van, mert nem lehet abbahagyni... :)

Hozzávalók

A tésztához

A meggykrémhez

A vaníliakrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?