r
Nosalty Logó

Kétszersült meggy- és vaníliakrémmel

Kenvelo
Kétszersült meggy- és vaníliakrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A meggykrémhez

A vaníliakrémhez

616
Kalória
5.8g
Fehérje
70.8g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
89.3g
Víz
74g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
35.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A meggykrémhez

A vaníliakrémhez

Összesen 616 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A meggykrémhez

A vaníliakrémhez

Összesen 3690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A meggykrémhez

A vaníliakrémhez

Összesen 184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 616 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1966.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A meggykrémhez a meggyet kissé lecsepegtetjük, és picit összevagdaljuk. Kevés vízzel, cukorral, és a rummal feltesszük főni. Amikor levet engedett, hozzáadjuk az egy csöpp vízben elkevert keményítőt. Sűrű krémmé összefőzzük. Hagyjuk kihűlni. Néha keverjünk rá, nehogy megbőrösödjön a teteje.
  2. A vaníliakrémhez feltesszük főni a tejet. A vaníliarúd kikapart belsejét hozzáadjuk és a rudat is beledobjuk. Ha forr, belekeverjük a cukrot és a kevés vízzel elkevert pudingport. Összefőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, közben néha keverjünk rá, nehogy megbőrösödjön, mert akkor csomós lesz. Ezután belekeverjük a margarint egy robotgép segítségével. Teljesen hagyjuk kihűlni.
  3. A habtejszínt (vagy a hulalát)kemény habbá verjük, és a kihűlt krémbe forgatjuk.
  4. Az alaphoz meglangyosítjuk a tejet és a rummal ízesítjük. A kétszersültek felét megmártjuk benne innen-onnan, majd egy 26 cm kapcsos tortaforma alját kirakunk vele, ahol szükséges, ott eltörjük a kétszersültet.
  5. A vaníliakrémet három felé osztjuk, a meggykrémet kettő felé. (Én kivettem egy bő evőkanálnyi szószt a meggykrémből díszítésnek.) A vaníliakrémmel kezdjük, ezt oszlassuk el a kétszersülteken, majd meggykrém, majd újra vaníliakrém, erre megint meggykrém kerül.
  6. A kétszersült másik felét is megmártjuk a tejben, majd kirakjuk vele a torta tetejét. Ezután a harmadik rész vaníliakrémmel bevonjuk. (Én a félretett evőkanálnyi meggyszósszal megpöttyöztem a tetejét.)
  7. Egy éjszakára hagyjuk a hűtőben, hogy jól összeálljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Tepsi mérete: 26

Elképesztően kellemes finomság, ami nagyon egyszerűen elkészíthető. Bármilyen gyümölccsel helyettesíthető. Eperrel és málnával is szuper. Legutóbb édesítővel csináltam, és a vaníliakrémbe, miután kihűlt, tettem egy csapott evőkanál mézet. A tortának rendszerint igen rövid élete van, mert nem lehet abbahagyni... :)

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...