Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Havas hegycsúcs 3. - meggyes

Havas hegycsúcs 3. - meggyes
Havas hegycsúcs 3. - meggyes
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meggy a közepében még finomabbá teszi ezt a kis mutatós finomságot! Nem szabad keményre összeállítani, mert törni fog, és nem jön ki egészben a facsaróból. Kicsit babrás, de megéri a fáradtságot!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kettéválasztjuk a 3 tojást. A kekszet összekeverjük a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és a lekvárral.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót. A kávét is hozzáöntjük. Jól összedolgozzuk. (Ha túl keménynek gondoljuk, akkor még kis kávét öntünk hozzá.)
  3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a 2 ek porcukrot, majd a kókuszreszeléket (ez lesz a sütink csúcsa).
  4. Citromfacsarót megfordítunk, belerakjuk a fehér masszát, jól belenyomkodjuk.
  5. Most jön 1 szem meggy. Majd a barna masszánkkal körbepakoljuk, hogy ne látszódjon a meggy. Tenyerünkbe kissé megütögetjük, és kicsúszik a kis desszertünk. Tálcára pakoljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 697
elküldve: 8
receptkönyvben: 515
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
766 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-kakaós kekszhalmok, havas hegycsúcsba rejtett meggy

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

putyi53
putyi53 Sat, 2013-03-09 21:34

Én a "Morgós csúcs" nevű változatot csináltam meg. Az is nagyon finom. Fólia nélkül is működik. Nagyon guszta.

timici
timici Sun, 2012-12-23 07:41

Szeretném karácsonyra elkészíteni ,de a nyers tojással vannak félelmeim.Lehet inkább kihagyom belőle és meggylével pótolom .Viszont nem tudom ,hogy a fehérjét mivel helyettesíthetném.Talán megpróbálom hulalával.Maj megírom ,hogy sikerűlt-e.

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2012-12-23 15:36

Pedig hidd el,semmi 'félelmed' ne legyen a tojással kapcsolatban.....(valaki nyersen is issza...)
A tejszín nem biztos,hogy megáll a tetején,ilyen alakban....

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Wed, 2012-12-05 22:18

Én tettem a citrom facsaró belsejébe folpackot úgy hogy kicsit kilógjon és azzal húzom ki a sütit így könnyebben kijön.

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2012-12-06 17:59

Igen,ez is megoldás.Én nem tettem még soha folpackot bele,és könnyen kijött nélküle is.Örülök,hogy te is elkészítetted... :-))

Tunderanyo
Tunderanyo Sun, 2012-11-25 13:27

Kedves Iluska!
Karácsonyra elmentettem ezt a süti receptedet,mert különlegesnek tartom,amúgy már kétszer is szavaztam rá,annyira tetszik.
További szép napot.
Tündi

koncsii
koncsii Fri, 2012-11-02 14:00

Szia. Neked hogy állt össze a fehér része ilyen stabillá? Mert nekem csak egy "ragadósabb" massza. Hiába vertem fel keményre a fehérjét...amúgy finom :)

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2012-11-02 19:37

Nekem eddig mindig jól sikerült.A sok kókusztól és a többi alapanyagtól elég szilárd lesz,hogy ne ragadjon.Nem tudom mi volt a probléma?!

koncsii
koncsii Fri, 2012-11-02 22:32

Lehet, hogy valamit elmértem, de most már szilárdabb. A formából a kiszedést folpackkal oldottam meg.
Köszönöm a receptet, a családban mindenkinek ízlett ;)

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2011-07-18 07:48

Kedves timici!Ez függ a citromfacsaró nagyságától.Én nagyobb méretűvel készitettem,és kb;23 db lett belőle.Még a nővérem meg is jegyezte;jó nagyok lettek!!Puszi

991
kekszmorzsa 0.5 kg
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
lekvár/ dzsem 2 ek
porcukor 12 dkg
porcukor 2 ek
rumaroma 5 ml
cukrozatlan kakaópor 3 ek
feketekávé 1 dl
kókuszreszelék 10 dkg
meggybefőtt 350 g