Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-málnás szelet

Barackos-málnás szelet
Barackos-málnás szelet
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam a receptet, ott margarinnal kell összedolgozni a kekszet, azt gondoltam, van itthon margarin, de  nem volt. Viszont volt tejszínhab por, úgy gondoltam, így is jó lesz. Finom, könnyű, ezekben a nagy melegekben nagyon jólesik.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínhab port habosra keverjük a kólával, majd belekeverjük a darált kekszet, és egy kisebb tepsibe beleigazítjuk-nyomkodjuk a tésztát.
  2. A barackokat félbevágjuk, és kevés vízben kb. 5 percet előfőzzük, kihűtjük.
  3. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a málnát villával szétnyomkodjuk, a túróba belekeverjük a tejfölt, a cukrot, a felovasztott zselatint és a málnát.
  4. A barackokat a tésztára rakjuk, majd ráöntjük a krémet, eligazítjuk, és pár órára vagy 1 éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 171
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: szerb
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás-tejszínes kekszsüti, barackos-málnás kekszsüti, keksz alapú gyümölcsös desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1134
háztartási keksz 25 dkg
tejszínhab por 4 dkg
kóla 1 dl
őszibarack 50 dkg
málna 30 dkg
tehéntúró 50 dkg
cukor 10 dkg
tejföl 3 dl
zselatin 20 g