r
Nosalty Logó

Kéthagymás csusza

NS
Kéthagymás csusza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

819
Kalória
38.2g
Fehérje
113.9g
Szénhidrát
20.9g
Zsír
125.5g
Víz
38.3g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
12.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3276 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1605.5 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    125.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 819 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6422 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    1673 mg
  • Vas
    520 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    455.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    501.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    67 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1337 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1984 micro
Összesen 3276 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, némi olajat hozzáadva, hogy ne ragadjon össze.
  2. A hagymákat megtisztítjuk, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a lilát pedig nagy félkörszeletekre.
  3. A tésztát az áttört túróval összeforgatjuk, egy-két csepp olaj hozzáadásával (épp csak annyival, hogy ne legyen száraz).
  4. Elkészítjük a kéthagymás besamelszerű mártást: az olajon megfuttatott lisztet szakaszosan felöntjük tejjel (szakaszonként 1-1 dl-lel). Az első szakasszal megy bele a darabolt hagyma. Ezt jó alaposan összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Az utolsó szakasszal hozzáadjuk a reszelt sajt felét.
  5. Kivajazott hőálló jénaiba halmozzuk a tésztát, rá a besameles öntetet, megszórjuk a maradék sajttal.
  6. 180 fokon addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Nagymamám sokszor csinált túrós csuszát, és ő azt a verziót preferálta, amikor nem csak főzve van, hanem össze is van sütve a tészta a tejföllel és a sajttal. Ezen felbátorodva készítettem el a "kéthagymás"-besameles verziót, és nagy sikert aratott a Kedvesemnél. Triplán repetázott! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek