Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kesudiós csirke

Kesudiós csirke
Kesudiós csirke
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Wang mesternél jártunk nemrég, nála próbáltuk ezt a fogást és rögtön belopta magát a szívünkbe. Az élményen fellelkesedve határoztuk el, hogy ezt bizony itthon is ki fogjuk próbálni és íme, a végeredmény...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott csirkemellet olíva- és szezámolaj keverékén megpirítjuk, szójaszósszal meglocsoljuk, megszórjuk a gyömbérrel és a chilipehellyel.
  2. Mikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a felvágott hagymát, a bambuszrügyet, a sárgarépacsíkokat és a kesudiót (ha szükséges, olajat még adhatunk hozzá).
  3. A hozzávalókat jól összeforgatjuk, a végén megkóstoljuk és itt még ízlés szerint sózhatjuk (a szójaszósz miatt az enyém már csak egy csipet sót kívánt).
  4. A végén hozzáadjuk a mézet és még egyszer jól átrázzuk a wokban.
  5. Rizzsel, vagy pirított tésztával tálaljuk.



 

  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 790
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes-gyömbéres csirke kesudióval, kesudiós-bambuszrügyes csirkecsíkok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

697
csirkemell filé 100 dkg
kesudió 20 dkg
vöröshagyma 5 közepes fej
bambuszrügy 3 dkg
sárgarépa 1 db
szójaszósz 5 ek
gyömbér 1 tk
chilipehely 0.5 teáskanál
méz 2 ek
olívaolaj 1 ek
szezámolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint