Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Késő őszi gyümölcsös csirke

Késő őszi gyümölcsös csirke
Késő őszi gyümölcsös csirke
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hetente megjelenő ingyenes receptújságban bukkantam rá erre a különleges, késő őszi-kora téli receptre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi köretnek mazsolás kuszkuszsalátát ettünk hozzá, de kiváló lehet rizzsel is vagy akár sima zöldsalátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát összetörjük, és egy kevés olaj hozzáadásával összekeverjük a fűszerekkel.
  2. A megmosott csirkemell filéket bedörzsöljük a fokhagymás-fűszeres keverékkel, és legalább egy fél óráig állni hagyjuk.
  3. Közben egy deciliter vizet felforralunk, és beletesszük a húsleveskockát, ehhez hozzáöntjük egy narancs kifacsart levét.
  4. A csirkemell filét tűzálló tálba rendezzük, tetejére halmozzuk a cikkekre vágott narancsszeleteket, és felöntjük a narancsos húsleveslével. Alufóliát helyezünk a tetejére, és kb. 40 percre a sütőbe tesszük.
  5. Ezután rászórjuk a tetejére a szőlőszemeket, majd a olajbogyókat is. Egy kicsit átkeverjük az egészet, majd alufólia nélkül sütjük tovább, míg el nem készül.
  6. Tálaláskor rukkola salátával bolondítjuk a gyümölcsös-csirkés ízkavalkádot.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 555
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

őszi mediterrán csirke, szőlős-narancsos csirke, fűszeres narancsos szőlős olajbogyós csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

396
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 1 ek
kakukkfű 2 teáskanál
négyszínű bors 1 teáskanál
2 teáskanál
csirkemell filé 80 dkg
víz 1 dl
leveskocka 1 db
narancslé 1 narancsból nyert
narancs 2 közepes db
szőlő 20 dkg
olajbogyó 15 dkg
rukkola 10 dkg