r
Nosalty Logó

Késő őszi gyümölcsös csirke

Auringonkukka
Késő őszi gyümölcsös csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

409
Kalória
47.6g
Fehérje
27g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
368g
Víz
146g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
18.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1631 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2664.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    1921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 409 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10658.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1884 mg
  • Nátrium
    7684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1472 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2092 micro
  • β-crypt
    574 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5053 micro
Összesen 1631 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A fokhagymát összetörjük, és egy kevés olaj hozzáadásával összekeverjük a fűszerekkel.
  2. A megmosott csirkemell filéket bedörzsöljük a fokhagymás-fűszeres keverékkel, és legalább egy fél óráig állni hagyjuk.
  3. Közben egy deciliter vizet felforralunk, és beletesszük a húsleveskockát, ehhez hozzáöntjük egy narancs kifacsart levét.
  4. A csirkemell filét tűzálló tálba rendezzük, tetejére halmozzuk a cikkekre vágott narancsszeleteket, és felöntjük a narancsos húsleveslével. Alufóliát helyezünk a tetejére, és kb. 40 percre a sütőbe tesszük.
  5. Ezután rászórjuk a tetejére a szőlőszemeket, majd a olajbogyókat is. Egy kicsit átkeverjük az egészet, majd alufólia nélkül sütjük tovább, míg el nem készül.
  6. Tálaláskor rukkola salátával bolondítjuk a gyümölcsös-csirkés ízkavalkádot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy hetente megjelenő ingyenes receptújságban bukkantam rá erre a különleges, késő őszi-kora téli receptre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek